További közpénz-elszórás, már megjelentek a konzultáció eredményéről szóló propagandaplakátok

Megosztás

Biztosak lehetünk, hogy most hosszú hetekig ezt tolják mindenki arcába szerte Magyarországon, benne a hatalmas ferdítéssel, ez ugyanis csak a kitöltők 97%-a, nem a magyar lakosságé. Ezekre a konzultációkra és plakátokra elszórt sok milliárd forint simán ment a költségvetésből, nem kellett hozzá semmilyen EU-s pénz.

A nemzeti konzultáció soha nem érhet véget. A kormány demokratikusnak beállított propaganda-kérdőívezése csak részben zárul le a válaszadást követően, a java csak ezután jön, ugyanis a visszajelzéseket a kormány (nem tudjuk, hogyan, ezt senki nem ellenőrzi) összesíti, majd megszüli belőle a következő hónapok “egybites “mindenki számára érthető” főüzenetét. Most éppen azt, hogy a magyarok 97 százaléka elutasítja az Oroszországra kivetett európai uniós szankciókat – írja a Hvg.

A valósághoz hozzátartozik, hogy

  • a plakátolás kezdetéig több mint 7 milliárd forintba került a propagandapamflet szétküldése, beszedése és promóciója,
  • amely egyébként a legkevésbé sem demokratikus, cserébe ízig-vérig oroszpárti,
  • amelynek online felülete továbbra is lazán átverhető, pedig 12 milliót költöttek arra is,
  • amely az uniót hivatott meggyőzni a magyarok akaratáról, csakhogy a szankciókat a magyar kormány is kivétel nélkül megszavazta, az Európai Bizottság pedig természetesen félvállról vette,
  • és amelynek nyilvánosságra hozott adataiból az derül ki, hogy a kormány kommunikációs logikáját követve csak a magyarok 17,5 százaléka nyilatkozott arról, hogy elutasítja a szankciókat.

A következő hetekben-hónapokban azonban nem erre, hanem a „97 százalékra” fogják emlékeztetni akkor is, ha csak az utcára lép.

Ahogy a Twitteren fogalmazott egy nem kormánypárti érzelmű honfitársunk: “Szóval Orbán Viktor a válság közepén elköltött több tízmillió forintot egy propaganda kérdőívre, majd az eredményét elküldte az ellopott emailcímeinkre, most további tízmilliókért pedig teleplakátolta az országot azzal, hogy nem azt csinálta, amit megszavaztak. Minden rendben.”

Kapcsolódó cikkek