Hőkamerás megfigyelés után kértek erősítést

Megosztás

Az éj leple alatt csaptak le a szabálytalan módszerrel horgászó háromfős társaságra, amelynek tagjai a rendőrségen kötöttek ki.

A Tisza-tavi halőrök minap éjszaka, a zord időjárási körülmények között, szolgálatteljesítés közben lettek figyelmesek egy gyanúsan közlekedő autóra Poroszlónál, a Kis-Tisza térségében.

A hőkamerás megfigyelés egyértelművé tette, hogy három személy a halak külső megakasztására készül. A felvételen látszik, hogy törekvésük sikerrel járt és több halat sikerült kifogni.

Az akció sikeressége érdekében a halőrök erősítést kértek a kollégáktól, akik rövid időn belül, észrevétlenül a helyszínre érkeztek.

A jogsértő csoport összepakolt, majd a zsákmánnyal és az eszközeikkel elindultak autójuk felé. Itt négy hivatásos halőr várta őket. Ellenőrzés alá vonták a társaságot, akik húsz keszegfajú halat fogtak, melyeken egyértelműen friss külsérelmi nyomok látszottak.

A halőrök a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait értesítették, a jogsértőket pedig a rendőrség munkatársainak kiérkezéséig visszatartották. A rendőrök előállították a kunmadarasi elkövetőket, akik súlyos pénzbírságra és eltiltásra számíthatnak.

Fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft., sporthorgasz.eu

Kapcsolódó cikkek