Megújul Szarvas közkedvelt része, turisztikai fejlesztés indulhat a Kacsa-tónál

Megosztás

Épül egy rendezvénycsarnok, kialakítanak kültéri fitnesz parkot és játszóteret, valamint megújul a Szent István park és környezete. Szolnok megyeieknek is kedvenc turisztikai célpont Szarvas, így számukra is fontos lehet ez a hír.

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében fejlesztik Szarvason a Kacsa-tavat és környezetét, valamint rendezvénycsarnok is épül – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből, amely a kivitelezői feladatok ellátására keresi a résztvevőket, írta a magyarepitok.hu.

A projekt keretében az eddig turisztikai szempontból kihasználatlan Kacsa-tavat és környékét rehabilitálják. Ennek keretében

  • épül egy rendezvénycsarnok,
  • kialakítanak kültéri fitnesz parkot és játszóteret,
  • valamint megújul a Szent István park és környezete.

A fejlesztés közvetlen célja Szarvas meglévő attrakcióinak komplex turisztikai fejlesztése az élménysűrűség növelése révén, a terület adottságának jobb kihasználása és a jelenlegi látogatószám növelése, a város és a desztináció ismertségének fokozása érdekében.

A szarvasi Kacsa-tó fejlesztéséhez kapcsolódóan többek között elvégzik a Bolza Pál sétány járda burkolatának megújítását, amely a meglévő nyomvonalon, kiselemes térkő burkolattal, kertiszegély megtámasztással, 1,5 méter szélességben és 102,95 méter hosszban épül ki.

Létesül egy 37 férőhelyes parkoló, továbbá az Üdülő sétány, valamint a Strand utca között 2,5 méter széles vegyes forgalmú járda épül 237,71 méter hosszan, zökkenőmentes térkőből.

A Holt-Körös és a Kacsa-tó közötti összekötő csatorna kialakításánál a tó felől a partvonalat kitermelik 10 méter mélységben, 9 méter szélességben. A kialakult víznyelvet terméskő burkolattal alakítják ki, a tervezett fahíd alatt. Ennek folytatásában elvégzik a csatornarekonstrukciót.

Ezenkívül streetball pálya, felnőtt fitneszjátszótér és gyermekjátszótér, különféle padok, hulladéktárolók, szelektív hulladékgyűjtők és kerékpártárolók szolgálják a közösséget.

Az új rendezvénycsarnok építése ragasztott fa tartószerkezettel valósul meg. Az építmény alapterülete nettó 443,75 négyzetméter, nézőtere 84,25 négyzetméter, színpada 59,5 négyzetméter. A kiszolgáló épületben WC-t, mosdót, zuhanyzót, öltözőt alakítanak ki, írta a magyarepitok.hu.

Kapcsolódó cikkek