Sojgu: azért folytatunk “műveleteket”, hogy megmentsük a lakosságot a népirtástól

Megosztás

A Nyugat arra törekszik, hogy minél tovább elhúzza az ukrajnai konfliktust, és ezzel meggyengítse Oroszországot – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca vezetői kollégiumának szerdai kibővített tanácskozásán.

A miniszter szerint az ukrajnai fegyverszállításokra 27 ország már 97 milliárd dollárt költött. Mint mondta, különös aggodalomra ad okot a NATO előretolt jelenlétének kiépítése Oroszország és Fehéroroszország határai közelében.

“Annak érdekében folytatunk műveleteket, hogy megmentsük a lakosságot a népirtástól és a terrortól. Oroszország mindig nyitott a konstruktív béketárgyalásokra” – mondta a tárcavezető.

Mint ismert, nemzetközi szinten törvényszék felállítását szorgalmazzák. A törvényszéken azokat vádolnák meg, akik döntéshozó hatalommal rendelkeznek, és akik részt vettek az agresszió bűncselekményének elkövetésében, vagyis abban, hogy az orosz hadsereg átlépte Ukrajna határát. Ez csupán néhány személyre fog vonatkozni, köztük lehet Putyin, Szergej Lavrov külügyminiszter és Szergej Sojgu védelmi miniszter is.

Kép: Ukrán anya az oroszok által meggyilkolt hozzátartozóját siratja

Kapcsolódó cikkek