Gyorsan visszavették az OMSZ-hez a tűzijáték elmaradása után kirúgott elnökhelyettest

Megosztás

Vihart jósoltak a fővárosba, ám a vihar végül elmaradt augusztus huszadikán, este, legalábbis azon a helyszínen. Ezután az OMSZ elnökét és elnökhelyettesét is villámgyorsan kirúgta Palkovics László. Aztán egy hónap múlva gyorsan vissza is vették, mert mégis szükség van a munkájára. Téboly.

Visszatért az Országos Meteorológiai Szolgálathoz (OMSZ) Horváth Gyula korábbi elnökhelyettes, akit még nyáron menesztett Radics Kornélia OMSZ-elnökkel együtt Palkovics László korábbi technológiai és ipari miniszter – szúrta ki a Telex az OMSZ honlapján.

Horváth Gyula ugyan elnöki főtanácsadóként szerepel a honlapon, ám a szervezetnek nyár óta nincs elnöke, az elnöki jogkörrel járó feladatokat Hanyec László gazdasági elnökhelyettes látja el. Horváth a lap információi szerint ugyanazt csinálja, mint eltávolítását megelőzően.

A korábbi elnökhelyettes a lapnak arról beszélt, hogy eltávolítása után az OMSZ kereste meg, hogy szükség van rá, és október 1 től – körülbelül egy hónap kihagyás után – dolgozik ismét a szervezetnél.

Az elnököt és helyettesét azt követően menesztette Palkovics László, hogy viharjelzést adtak ki az augusztus 20-i tűzijáték idejére, amit emiatt elhalasztottak, bár vihar végül nem lett.

Kapcsolódó cikkek