Közpénzen tapsoltatta magát a fideszes képviselő

Megosztás

Két esemény zajlott szinte egy időben kedden: Budapesten Orbán aláírta a 15 százalékos nyugdíjemelést, amit a fideszesek úgy tálaltak, mintha minden nyugdíjas 15 millió forintot kapott volna. A másik pedig, hogy Szolnokon időseknek adtak karácsonyi műsort. Ezt a fideszesek kíméletlenül kihasználták propagandára, hiszen élőben jelenthette be Kállai Mária fideszes képviselő, hogy érkezik a közpénzből biztosított nyugdíjemelés.

A műsort – amit a Fidesz szárnyszervezetei, a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete szerveztek – is úgy tálalták, mintha saját zsebből fizették volna a fideszesek.

Természetesen az eseményről Szalay Ferenc, a Fidesz megyei elnöke és Kállai is beszámoltak közösségi oldalukon, emlékeztetve a résztvevőket ugyanarra: a 15 százalékos emelésre.

Szalay:

“Remélem, hogy a 15%-os nyugdíjemelés, melyet Orbán Viktor miniszterelnök úr jelentett be ma reggel, jelzésértékkel bír, hogy a nyugdíjak értékének megőrzését 2023-ban is az ország egyik legfontosabb feladataként kezeli a kormány.”

Kállai:

“Nagyon örülök, hogy bejelenthettem Orbán Viktor karácsonyi ajándékát, a januári 15%-os nyugdíjemelést. A kormány célja, hogy megőrizzük a szankciós infláció ellenére a nyugdíjak reálértékét.”

Mindennek tetejébe mindez még nem volt elég Kállainak, gyorsan elszaladt a szandaszőlősi Béke Nyugdíjas klubba, ahova mint a maratoni futó vitte az örömhírt: “Orbán Viktor miniszterelnök úr reggeli bejelentését, a januári 15%-os nyugdíjemelésről.”

Hihetetlen, mennyire kapaszkodik az idősekbe a fiatal demokraták pártja, de a két politikus posztjához hozzászólók többsége az emeléssel kapcsolatban megkérdezte:

Kállai Mária elmagyarázta:

mikor lesz adómentes a magyar minimálbér, mikor emelik a családi pótlékot? Valaki pedig megjegyezte, hazugság, meg az idősek beetetése ez, mivel 22 százalékos infláció.

Kapcsolódó cikkek