Változékony idő, napsütés és eső érkezik a héten, akár 14 fok is lehet

Megosztás

Hétfőn a napsütéses időszakokat záporok, kisebb esők zavarják majd meg, keddtől többször is eshet az eső a megyében.

Változékony, de melegebb idő várható a jövő héten – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dunántúl és az Alföld egyes részein akár több órára is kisüthet a nap. Az északkeleti, keleti megyékben időszakos eső, záporeső előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4-8 fok között valószínű, de a tartósan napos tájakon akár 9 és 12 fok közé is melegedhet a levegő.

Kedden a nap első felében többfelé várható eső, zápor. A déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, hajnalban 0-6, kora délután 4-9 fokot mérhetnek. Szerdán helyenként előfordulhat gyenge eső, a hőmérséklet hajnalban -4, +4, kora délután 3-8 fok között valószínű. Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, előfordulhat eső és élénk széllökések is. A hőmérséklet hajnalban -6, +4, kora délután 2-8 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt felhős vagy borult időre számíthatunk, többfelé esővel, záporral. Hajnalban 0-7, kora délután 6-14 fok valószínű. Szombaton felhős, borult lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. A minimum-hőmérséklet 0-9, a maximum 3-12 fok között várható. Vasárnap is felhős időre van kilátás, több helyen lehet csapadék. Sok helyütt megerősödhet az északnyugati, nyugati szél, a hajnali -5, +3 fokról napközben 1-8 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

(Időkép, Hvg)

Kapcsolódó cikkek