Alvó utast fosztott ki a szolnoki vasútállomáson, 3 és fél év fegyházat kapott

Megosztás

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak az 55 éves, többszörösen büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2021. október 8-án este fél kilenc körül a szolnoki vasútállomás várótermében megpróbálta ellopni az egyik alvó utastársa vércukorszint mérő készülékét és annak tartozékait. Nem járt azonban sikerrel, a vasútállomáson szolgálatot teljesítő rendőr tetten érte, így zsákmány nélkül maradt.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett védekezésre képtelen – például alvó – személytől elvesz, bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyben 2021. november 2-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság két tárgyalást tartott, és az utóbbin, 2022. április 28-án ítéletet hozott. A vádlottat, aki mindvégig tagadta bűnösségét, mint többszörös visszaesőt, kifosztás bűntette miatt 3 év 6 hónap fegyházra ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen lezárult.
A Szolnoki Törvényszék 2022. november 15-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Kapcsolódó cikkek