Vegán aktivisták foglalták el Gordon Ramsay éttermét

Megosztás

Környezetvédelmi aktivisták foglalták el Gordon Ramsay három Michelin-csillagos éttermét Londonban. Az Animal Rebellion tagjai szombat késő délután mentek be az étterembe. Leültek az asztalokhoz és egyfajta „álmenüt” tartottak maguk elé: egy olyan lapot, amin látszanak az eredeti étlapon szereplő tételek (steak, borjú) környezetvédelmi költségei, írja a Sky News.

A csoport közleményük alapján a növényi alapú étrend mellett kampányol. A csoport egyik tagja úgy nyilatkozott, azt szeretnék, ha Ramsayék „ahelyett, hogy kolosszális profitot termelnek az éllatok és az éghajlatuk rovására” inkább támogatnák a növény alapú étkezést.

„Ez a válasz a megélhetési költségekre és az éghajlati válságra.”

– tették hozzá. A Ramsay-étterem szóvivője azt mondta, mindenkinek joga van a véleményéhez, az aktivisták megmozdulása azonban szerinte nem volt helyénvaló:

„Hihetetlenül helytelen és mélységesen tiszteletlen dolog betörni egy étterembe és megzavarni a keményen dolgozó személyzetet munkájukban, illetve tönkretenni azon vendégek estéjét, akik hónapokig vártak a foglalásukra.”

A rendőrök végül bezárták az éttermet, ekkor a tüntetők elhagyták az épületet. Az Animal Rebellion egyik tagját, Emma Smartot pár napja azért vitte be a rendőrség, mert megpróbált közel férkőzni David Attenboroughhoz, miközben a természettudós vacsorázott. A csoport szerint Smart fel akarta hívni a figyelmet, hogy ahol Attenborough vacsorázik, ott drága a tengeri menü. Mindemellett pedig „csak egy ötperces beszélgetést szeretett volna Sir Daviddel az éghajlatváltozás kezelésének szükségességéről.”

Kapcsolódó cikkek