Továbbjutott a Hepp Kupában a JKSE

Megosztás

A Hepp Kupa harmadik fordulójában. november 16-án, szerdán este az NB I/B zöld csoportjában szereplő MEAFC-Miskolc együttesét fogadta a piros csoportos Jászberényi KSE. A találkozó nagy küzdelmet, végig kiélezett csatát hozott, melynek végén a JKSE örülhetett a továbbjutásnak, számolt be az izgalmakról a Berény Café.

A miskolciak két egykori jászberényi játékossal érkeztek a szerdai Hepp Kupa mérkőzésre. A csapatok bemutatása során Cseh György és Szögi Ádám is nagy tapsot kapott a hazai szurkolóktól. A két kosaras pedig ezúttal is bizonyította, hogy még mindig magas szinten űzi ezt a játékot és társaikkal együtt alaposan megnehezítették a jászberényiek dolgát.

Az első negyed elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és sokáig vezettek is. A mieinknek csak a játékrész hajrájában sikerült fordítani és 10 perc játék után öt pont volt az előnyünk (26-21). A második játékrészt jól kezdtük, s 29-21-nél úgy tűnt, hogy sikerül ellépni a vendégektől. Ők azonban másként gondolták és pillanatok alatt 29-28 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem tudott egyik csapat sem 3-4 pontosnál nagyobb előnyre szert tenni. Az első félidő zárása a vendégeknek sikerült jobban és egy pontos vezetésükkel mehettek a nagyszünetre a csapatok (42-43)

A második félidő is lendületes, jó iramú játékot hozott, s a miskolciak egyetlen pillanatra sem adták fel a továbbjutás lehetőségét. Gyors volt a játék és mindkét oldalon tapsolhattak a szurkolók látványos kosaraknak. Harminc percnyi játék után 62-60 állt az eredményjelzőn, azaz még semmi sem dőlt el. A záró tíz percben 3-4 ponttal rendre a mieink vezettek, ám az utolsó fél perc 78-75-ös állásnál kezdődött. Azaz egy triplával a vendégek akár egyenlíthettek volna is, ám pár másodperccel a vége előtt a távoli próbálkozásuk lejött a gyűrűről és a lepattanót a mieink szerezték meg. Így maradt a 78-75-ös eredmény, azaz a JKSE jutott a Hepp Kupa 4. fordulójába.

Jászberényi KSE – MEAFC-Miskolc 78-75 (26-21, 16-22, 20-17, 16-15)

A JKSE pontszerzői: Olasz Ádám 22, Kucsora Csaba 12/3, Homoki Donát 11/6, Mester Márk 10/6, Csík Richárd 10, Czirbus József 6, Uros Rosic 5/3, Meleg Károly 2.

Fotó: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek