Jó reggelt, Szolnok! – Hétfői időjárás, név- és születésnaposok, heti horoszkóp

Megosztás

Ilyen időre számíthatunk ma

Hétfőn többfelé ébredhetünk párás, ködös időre, ugyanakkor sok felhő lesz az égen, helyenként kisebb esőre is számítani kell. Nem lesz jelentős a légmozgás. Napközben 10 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk Szolnokon.

Heti horoszkóp

Kos: A keddi teljes holdfogyatkozás mindenre árnyékot vet. Neked a pénzzel kapcsolatos fejtörést hoz. Jól át kell gondolnod, hogy év végéig miből gazdálkodhatsz. Nincs világ vége, csupán ésszerűvé kell tenned a kiadásaidat. Ez nem csak a keddi napra vonatkozik, pénteken is legyél óvatos a kommunikációban és a közlekedésben is! A hétvégéd kissé szentimentális hangulatban telhet meghatottsággal…

Bika: Azok a kapcsolataid, amelyek fontosak számodra, megérdemlik, hogy óvd őket. A keddi teljes holdfogyatkozás szakítás veszélyét szimbolizálja. Eközben vigyáznod kell magadra is: az egészséged olyan kincs, ami törékeny. Szerdán sem lazíthatsz. Szerencsére a hét második fele már nem ilyen rázós. A hétvége akkor lesz szuper, ha elutazol vagy legalább kirándulsz egy nagyot. Nem fogod megbánni.

Ikrek: A munkádat és az egészségedet egyszerre veszélyezteti a keddi teljes holdfogyatkozás. Mindkettő alapja annak, hogy „működni” tudj, szóval érdemes vigyázni rájuk. Péntek lesz a te napod. Érdemes ide időzítened minél több megbeszélést. Garantált a siker. Bárkivel bármilyen témában megtalálod a közös hangot. A hétvége meglehetősen sírósnak ígérkezik. Könnyen elsírhatod magad. Ne ijedj meg!

Rák: Téged sem hagy hidegen a keddi teljes holdfogyatkozás. Nem azért, mert közvetlenül érint, hanem azért, mert lesznek olyan barátaid, kollégáid, akik válságos időszakot élnek át. Szeretnél segíteni nekik, de előbb kérdezd meg, hogy mire van szükségük! A hét második felében egyre jobban leszel, hétvégén már madarat lehet veled fogatni. Szuper bolygóháromszög rajzolódik ki az égen…

Oroszlán: Mivel fix jegyekben (Bikában és Skorpióban) lesz a keddi teljes holdfogyatkozás te is érezni fogod a feszültséget. Elviselhetetlenné válik a munkahelyi nyomás. Jobb a helyzet, ha otthonról dolgozhatsz. Ha nem, akkor kérvényezz ilyen lehetőséget! Sajnos hétvégéig nem sokat javul a közérzeted. Viszont hétvégén végre lubickolhatsz. Szó szerint is: jó ötlet elmenni egy fürdőbe, uszodába…

Szűz: Határozottan az lesz a benyomásod, hogy füldugó van az emberek fülében, és emiatt nem hallják, amit mondasz. A keddi teljes holdfogyatkozás napján jobb, ha ki sem nyitod a szádat. Nem számíthatsz gördülékeny kommunikációra szerdán sem. Csütörtöktől az érzelmeké a főszerep. Egyfajta árvíz jelenik meg, ami csak hétvégére csillapodik el annyira, hogy ne bosszantson és ne akadályozzon.

Mérleg: Lehet, hogy unod már, de a bolygók még mindig azt javasolják, hogy vigyázz a pénzedre és az értékeidre. A keddi teljes holdfogyatkozás napján és még másnap is fokozottan óvatosnak kell lenned. Csütörtökön és pénteken nagyszerű lehetőségeket mutatnak az égi folyamatok. Ragadj meg minden alkalmat a beszélgetésre, tanulásra, utazásra! Hétvégén a víz dominancia vizes programra jó.

Skorpió: Teljes holdfogyatkozás akkor van, amikor teliholdkor a Föld kitakarja a Nap fényét a Hold elől. Ez kedden nem téged, hanem a számodra fontos embereket érinti rosszul. Legyél velük megértő és elnéző! Sajnos még szerdán is fenn áll a kellemetlen konstelláció. Mindez megviselhet téged is. Ezek után rád fér a jó hír: hétvégén egy csodálatos bolygóháromszög fog kirajzolódni az égen.

Nyilas: Ezen a héten tűzoltóként kell intézkedned a munkahelyeden. Olyan konfliktusok lesznek, amiket csak te tudsz „eloltani”. Persze nem érdemes minden vitába belefolynod. A hét második felében valaki nagy hatással lesz rád. Jobb lenne, ha nem venné észre, hogy teljesen lenyűgöz téged. Hétvégén szakíts időt a családodra és az otthonodra is! Elégedettséggel fog eltölteni mindkettő.

Bak: „Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk bizonyos szint alá” – mondta Eszterházy Péter. Ez legyen a mottód erre a hétre. Ronda bolygószembenállások lesznek kedden és szerdán. Ezek nem érintenek téged, ha nem folysz bele olyan témába, amiből kimaradhatnál. Csütörtökön és pénteken nem kellene megfinanszíroznod mások hobbijait. A hétvégéd szerelmes hangulatúnak ígérkezik. Élj végre magánéletet!

Vízöntő: Hétfőn emlékeztesd magad, hogy a munkahelyen a munkatársaid vannak, nem a barátaid! Sajnos a keddi teljes holdfogyatkozás és a szerdai bolygószembenállások munkahelyi konfliktust és/vagy pozícióharcot jeleznek. Ebből maradj ki, ha jót akarsz magadnak! Szerencsére a hét második felében jobb passzban leszel. Hétvégén valami olcsóbb lesz, mint amire számítottál. Olyan érzés lesz, mintha pénzt találnál.

Halak: Sokszor esel abba hibába, hogy megijedsz és/vagy megsértődsz, ha a másik fél nem ért veled egyet. A keddi teljes holdfogyatkozás és a szerdai dupla bolygószembenállás garantálja, hogy nézeteltérésed lesz valakivel. Ne vedd a szívedre! Enyhülés várható a hét második felében. A hétvégéd mesésnek ígérkezik egy mesés bolygóháromszögnek köszönhetően: Rák Hold – Skorpió Nap – Halak Neptunusz.

Ma őket ünnepeljük

Névnap

Rezső, Amarant, Amaranta, Csenger, Éneás, Engelbert, Erneszt, Ernő, Florentin, Karen, Karin, Karina, Lázár, Lázó, Rados, Radován, Radvány, Ralf, Raul, Rolf, Rudolf, Szulamit

A Rezső név eredete és jelentése

Magyar eredetű, a Dezső mintájára alkották meg a Rudolf magyar másából. Jelentése ismeretlen.

A Rezső név jellemzése

Bátor, de nyugodt természetű, akit nehezen lehet kibillenteni lelki egyensúlyából. Hobbija az öltözködés, a divat követése.

Kutya névnap:

Éber, Nati

Cica névnap:

Lady, Zsombi

Hörcsög névnap:

Csacsi, Bujcsi, Bujóka

Születésnaposok

1810 – Erkel Ferenc magyar zeneszerző, karmester, zongoraművész és sakkmester († 1893)

1867 – Marie Curie Fizikai- és Kémiai Nobel-díjas lengyel származású francia fizikus († 1934)

1887 – Gragger Róbert magyar irodalomtörténész, a magyar könyvészet és a magyar kulturdiplomácia jeles képviselője. filológiai felfedezése az Ómagyar Mária-siralom († 1926)

1938 – Heirits Erzsébet kétszeres Európa-bajnok asztaliteniszező

1967 – David Guetta francia zeneproducer és house-DJ.

1971 – Robin Finck amerikai zenész, a Guns N’ Roses zenekar szólógitárosa

1990 – David de Gea spanyol labdarúgó

1996 – Lorde új-zélandi dream pop/indie pop/electronica énekesnő

Erről híres a mai nap

Ma van a magyar opera napja (Erkel Ferenc születése évfordulóján)

Ezen a napon történt

1687 – A pozsonyi országgyűlés alsótáblája (10-én a felsőtáblája is) elfogadja a Habsburg-ház fiúági örökösödésének törvényét, és lemond az ellenállási jog-ról.

1701 – Megszökik bécsújhelyi börtönéből II. Rákóczi Ferenc, miután tudomására jut, hogy a császári udvar a magyar törvények mellőzésével akarja őt elítélni.

1769 – Orvosi fakultás jön létre a nagyszombati egyetemen, ez a szervezett orvosképzés kezdete Magyarországon.

1950 – Sztálin híd néven felavatják a budapesti Árpád hidat Budapesten, az Oktogont November 7. tér-nek, az Erzsébet és Teréz körutat Lenin körút-nak nevezik át.

1951 – Legördül a gyártósorról az első Żuk (a gyártása 2001-ben fejeződött be).

1951 – Megkezdődik a próbaüzem az Inotai hőerőműben, amely a November 7. Erőmű nevet kapja..

1957 – Megkezdődik a Trabant autók gyártása Zwickauban, az NDK-ban.

1991 – Magic Johnson bejelenti, hogy pozitív HIV-tesztje miatt visszavonul a kosárlabdázástól.

1995 – A magyar parlament elfogadja a devizatörvényt, ezzel az utolsó akadály is elhárul a forint konvertibilitása elől.

Előző nap legfontosabb hírei

Az egész országban átmatricázzák a bombás kormányplakátokat
Jász-Nagykun-Szolnok megye ebben is hátul kullog
Az átlagbér 12-szeresére emelhetik Matolcsy fizetését

Kapcsolódó cikkek