Egy swingerklub címét adta meg az egymilliárdos projekt beruházója?

Megosztás

Novemberben folytatódik az EcoSaving Energetikai és Építőipari Szolgáltató Kft. és a jászberényi önkormányzat közötti per. De nem ez a legnagyobb érdekesség, hanem az, hogy váratlanul képbe került egy hangzatos “privát party villa” nevű “műintézmény” is.

Jászberény tavaly perelte be az Ecosavinget, amelyet a korábbi fideszes városvezetés jelölt ki az úgynevezett Malom-projekt kivitelezésére. Ez abból állt, hogy egy uniós pályázat révén az Ecosaving az egykori malomból rendezvényközpontot alakít ki.

Csakhogy a több száz milliós beruházás nagyon vontatottan haladt, mindig kifogás merült fel az előre nem látott akadályokról a kivitelező részéről.

A 2019-ben megválasztott új városvezetésnek már az gyanús volt, ahogyan a beruházást az Ecosaving elnyerte, hiszen a pályázati anyagban az ajánlattevő EcoSaving Kft. semmilyen rá vonatkozó referenciát nem csatolt. Szokatlan volt az is, hogy az EcoSaving Kft. jegyzett tőkéje 2015 óta változatlanul mindössze 5 millió forint. Így aztán talán nem volt véletlen, hogy a munkák alig haladtak előre, ezért a városháza szerződést bontott az Ecosavinggel. 

A városháza ezt követően be is perelte a kivitelezőt. A tét minimum 660 millió visszaszerzése a cégtől. A perben a következő tárgyalás november közepén lesz. 

Időközben érdekes fejlemények derültek ki a már korábban is “gyanús” Ecosavingről, amelynek tulajdonosa korábban egy egyiptomi illető volt. Csak később, 2015-ben került egy 1993-as születésű, tehát most is csak 29 éves fiatalemberhez. A cég egyébként mindössze 2016-tól folytat építőipari tevékenységet.

Információink szerint ugyanis a cég az ügyintézés helyeként az 1165 Budapest, Veres Péter út 121. címet jelölte meg.

Ha a Google-térképen rákeresünk erre a címre, meglepő felfedezést tehetünk. Ezen a címen ugyanis részben valóban az EcoSaving van jelezve, ám részben egy Party Villa elnevezésű “intézmény” is található ott.

Erre az intézményre rákeresve derül ki, hogy az adott címen álló ház voltaképpen egy privát klub, amit bulikra adnak bérbe. A közösségi oldalán látható fotókból egyértelmű, hogy ott építőipari cég vélhetően soha nem működött.

A Private Party Villa exkluzív helyszíne

Ezek után felmerülhet az a kérdés, hogy ki építtetné nemhogy a házát, de egy majd egymilliárdos beruházását egy olyan céggel, amelyiknek a központi ügyintézésének helye egyben akár swingerklubként is használható?

További információ, hogy a cégkivonaton megjelölték, a cég központi ügyintézésének helye az 1165 Budapest, Veres Péter út 121. Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény szerint a cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik. 

A cég létesítő okirata úgy is rendelkezhet, hogy a cég székhelye egyben a központi ügyintézés (döntéshozatal) helye. Amennyiben a cég székhelye nem azonos a központi ügyintézés helyével, a központi ügyintézés helyét a létesítő okiratában és a cégjegyzékben fel kell tüntetni.

Mármost az EcoSaving esetében megjelölték a központi ügyintézés helyét. Tehát itt kell lennie minden, a céggel kapcsolatos iratnak. 

Márpedig egy olyan cégnek, mint az EcoSaving, amely jelentős pályázatokat nyert el és elmondásuk szerint minimum nyolc munkavállalójuk mindig volt, bizonyára jelentős mennyiségű irata van. 

Felmerül az újabb kérdés, azokat hol tartják? Nos, ilyen céggel kötött szerződést az előző, fideszes városvezetés a több száz milliós Malom-projekt kivitelezésére.

Szerző: Tóth András

Kép: Szerző saját felvétele/Private Party Villa Facebook

Kapcsolódó cikkek