Határozatban állt ki a gyermekek jövője mellett a jászberényi önkormányzat

Megosztás

282/2022. (X. 19.) számmal határozatot fogadott el a jászberényi önkormányzati képviselő-testület – számolt be róla a news56.hu. A portál szerint a határozatban úgy fogalmaztak, hogy a jászberényi családok gyermekeiért felelősséget vállalva, Magyarország jövőjét szem előtt tartva, a minőségi magyar közoktatás elérése érdekében, a gyermekek jövője érdekében Jászberény önkormányzata:

– szükségesnek tartja, hogy gyermekeink jövőjének biztosítása, boldogulásának elősegítése, Magyarország tudásintenzív gazdaságának megalapozása és ezzel az ország jövőjének biztosítása érdekében a pedagógus szakmai szervezetekkel érdemi tárgyalások legyenek!
– fontosnak tartja, hogy az oktatáspolitikában olyan változás történjen, amely hosszú távon is biztosítani tudja az ágazat működését, javítja annak hatékonyságát és eredményességét, továbbá a tudásalapú társadalom elérését tűzi ki célul, gyermekeink jövője, Magyarország jövője érdekében!
– fontosnak tartja, hogy a valamely szempontból hátrányos helyzetű, (akár SNI-s, vagy BTMNS) gyermekeink társadalmi kirekesztődésének megelőzését, esélyegyenlőtlenségük mérséklését, kiküszöbölését célzó törekvések váljanak az oktatáspolitika szerves részévé valódi és hatékony intézkedések révén!

Szolidaritását fejezi ki a minőségi közoktatás elérése érdekében kiálló pedagógusoknak, tiltakozásban résztvevő tanároknak, szülőknek és diákoknak, a követeléseiket benyújtó szakmai szervezeteknek.

Egyetért és támogatja, hogy:
– legyen önálló oktatási minisztérium!
– legyen valódi egyeztetés az oktatásban érintett szakmai szervezetekkel!
minden tanuló képességének megfelelő tudást biztosító közoktatási rendszer működjön!
– valódi, szakmai vitákban megalapozott, új, a XXI. század elvárásainak megfelelő alaptanterv készüljön!
– korszerű tudást közvetítő, szakmai alapokon kidolgozott tankönyveket!
– szabad tankönyvválasztást és tanszabadságot!
– csökkentsék a diákok terheit az óraszámok érdemi csökkentésével!
csökkentsék a pedagógusok terheit, mind a neveléssel-oktatással lekötött munkaidő (óraszám) tekintetében, mind az adminisztrációs terhek vonatkozásában!
– a pedagógusok kapják meg a beígért béremelést, ne csak ígéret legyen!
a nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott, oktatási ágazatban dolgozók bérrendezése is valósuljon meg!
– állítsák vissza a pedagógusok sztrájkhoz való jogát!
– állítsák vissza a tiltakozásuk okán elbocsátott pedagógusok munkaviszonyát!
– vonják vissza a Tankerületek a tiltakozások okán kiadott figyelmeztető leveleiket!

Forrás: news56.hu

Kapcsolódó cikkek