Borzalom: húsokba rejtett csavarok miatt sérült meg életveszélyesen több kutya is

Megosztás

Hihetetlen rosszindulat, valakik ismét szalonnába és kolbászokba rejtették a csavarokat, amiket a kutyusok jó étvággyal felfaltak az erdőben, majd életmentő műtéteket kellett rajtuk elvégezni.

Több kutyát is meg kellett műteni, miután olyan húsokat ettek a Péterhalmi-erdőben, amikbe ismeretlenek csavarokat rejtettek – hangzott el az RTL Híradójában.

A csavarokat kolbászba és szalonnába is elrejtették. A rendőrök és a polgárőrség most együtt járőrözik a környéken. A rendőrség megerősítette a Híradónak, hogy több bejelentés is érkezett a környékről hasonló esetekről, állatkínzás miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen.

Dr. Nagy Péter, a Dél-pesti Állatgyógyászati Központ állatorvosa elmondta a Híradónak, hogy szerencsére a csavarokat könnyen ki lehetett venni az állatokból. Az orvos szerint ilyen helyzetekben az is előfordulhat, hogy a fémdarab beékelődik, és átszúrja az állat belét vagy gyomrát, ez pedig életveszélyes is lehet az állatnak.

A Hargita téren már üzeneteket is helyeztek a fákra, amiken az olvasható, hogy a gazdák figyeljenek oda a kutyákra a csavaros hús miatt. (via Telex)

Kapcsolódó cikkek