Minden eddiginél önzetlenebbek voltak a katasztrófavédelem munkatársai

Megosztás

A Katasztrófák Csökkentése Világnapja alkalmából a katasztrófavédelem idén is országos véradást szervezett. Nemcsak a főigazgatóságon, hanem minden megyében lehetőség nyílt arra, hogy aki alkalmas, az véradással segítse az arra rászorulókat.

A Magyar Vöröskereszttel való együttműködés többéves tapasztalata alapján a 2022-es volt az eddigi legsikeresebb véradás a katasztrófavédelemnél. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Szolnokon, Jászberényben és Karcagon is több tucat kolléga adott vért ebből az alkalomból

-tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki a Katasztrófák Csökkentése Világnapját. Célja, hogy az emberek és a közösségek szerte a világon csökkentsék a katasztrófák okozta veszteségeket, és felhívják a figyelmet a rájuk váró kockázatok megfékezésének fontosságára. Az elmúlt évtizedben határozottan növekedett mind a természeti katasztrófák, mind azok áldozatainak száma világszerte.

A veszélyhelyzetet csak növeli, hogy a Föld népességének jelentős része több tízmilliós óriásvárosokban, illetve azok szegénynegyedeiben él. A túlnépesedés miatt súlyos természeti veszélyeket rejtő területek is benépesülnek: az árterek, földcsuszamlásoktól rendszeresen sújtott hegyoldalak sem maradnak lakatlanul.

Kapcsolódó cikkek