Meghekkelték az állami tévé adását Iránban

Megosztás


Szombat este Iránban hackerek szakították meg az állami tévé adását: az Ali Hámenei ajatollahot mutató képsorokat váratlanul egy maszk váltotta fel, majd az ajatollah képe lángokkal ölelve, célkereszttel a fején tért vissza.

Mellette azt lehetett olvasni: „csatlakozzatok hozzánk, lázadjatok fel” és „fiataljaink vére lecsöpög a mancsotokról”, miközben a „nők, élet, szabadság” skandálás hallatszik.

State television of Iran hacked during address by Supreme Leader Khamenei

The Edalat-e Ali hacktivist group hacked the Iranian state TV’s live news broadcast, displaying a photo of Khamenei with the verse “The Blood of Our Youths Is on Your Hands” along with photos of #MahsaAmini and three other girls killed in #IranProtests.

A felvételen az Adalat Ali (Ali Igazsága) csoport elérhetőségei voltak láthatók. Nem sokkal korábban az iráni biztonsági erők három tüntetőt lőttek le a Mahsza Amini halála miatti tiltakozáson. A 22 éves Amini szeptember közepén halt meg, miután őrizetbe vette az erkölcsrendészet, mert nem viselte az előírás szerint kötelező fejkendőt, a hidzsábot. Szemtanúk szerint Aminit megverték a rendőrautóban, majd kómába esett. Három nappal később meghalt egy teheráni kórházban. A hatóságok szerint halálának oka szívelégtelenség volt, és tagadták, hogy bántalmazták volna. Azóta országos tüntetéssorozat indult, amiken már több mint 150 ember halt meg.

via 444

Kapcsolódó cikkek