Rászoruló családnak ajánlja fel a kisfia után járó családi pótlékot Fekete-Győr András

Megosztás

A Momentum országgyűlési képviselője, Fekete-Győr András arról ír legfrissebb Facebook-bejegyzésében, hogy a gyermeke után járó családi pótlékot egy hevesi iskola tanulójának, Katikának, illetve az ő családjának adja, egészen addig, amíg a kislány le nem érettségizik – írja közleményében a párt.

Fekete-Győr András az írásában úgy fogalmaz, hogy „Ma a magyar állam ugyanannyi családi pótlékot küld e kislány után a családjának, mint amit nekünk Álmos révén. Miközben a most következő időszak még nehezebb lesz Katika családjának. Eközben tudom, hogy az én kisfiam boldogulása és biztonsága jelenleg nem a családi pótlékon múlik, szerencsésebb a starthelyzete. Én pedig szeretném, hogy Álmos egy példamutató, szolidáris felnőtt legyen, ilyen magyar emberré szeretnénk nevelni. Ezért is lesz büszke arra a kisfiam, hogy az utána járó családi pótlékot egészen addig Katika kapja, míg ez a törekvő kislány le nem érettségizik. Mostantól minden hónapban nekik, az ő iskoláztatását segíteni utaljuk át négy éven át.”

A Momentum országgyűlési képviselője arra kér mindenkit, hogy akinek a gyermeke jóléte a családi pótlék összege nélkül is biztosított, az utalja el ezt egy olyan családnak, ahol nagyobb szükség van rá. Fekete-Győr András hozzáteszi, hogy ha valaki nem tudja, kinél lenne jó helyen a támogatás, segítünk! Katika családját Lőcsei Lajos képviselőtársa ismertette meg Fekete-Győr Andrással, de „Lajos mellett családsegítők és kistelepülési önkormányzati képviselők is segítik a munkámat, ezért még sok-sok megkeresésben tudunk segíteni; sajnos rengeteg rászoruló családot ismerünk. A [email protected] címen várjuk a felajánlásokat, ahol igyekszünk mindenkit összekötni egy-egy rászoruló családdal.”

Kapcsolódó cikkek