Sikkasztás és pénzmosás miatt nyomoz a rendőrség Márki-Zayék külföldi kampánytámogatása ügyében

Megosztás

Sikkasztás és pénzmosás miatt indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája ismeretlen tettes ellen a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) érkezett milliárdos külföldi támogatás ügyében – írja a Magyar Nemzet.

A kormánypárti portál felidézi, hogy Márki-Zay Péter maga ismerte el, hogy külföldről is érkeztek mozgalmához támogatási pénzek, úgy fogalmazott, hogy még júniusban is több száz millió forintot kaptak az Amerikai Egyesült Államokból.

A hódmezővásárhelyi polgármester közlései miatt a közérdeklődésre számot tartó ügyekkel kapcsolatos feljelentéseiről ismert Tényi István fordult a hatóságokhoz, akik meg is indították az eljárást.

Márki-Zaynak az üggyel kapcsolatban az az álláspontja, hogy mivel az MMM nem párt, hanem mozgalom, ezért nem kötik a pártfinanszírozásra vonatkozó szabályok, így elfogadhat külföldről érkező támogatásokat, ám ezeket a pénzeket nem a választási időszakban és nem kampánycélokra használták fel.

A támogatásokat folyosító Action for Democracy nevű amerikai civil szervezet hagymázas összeesküvés-elméletnek nevezte a kormánymédia azon állításait, hogy ezekkel a pénzekkel szerettek volna beavatkozni a magyarországi választásokba.

Kapcsolódó cikkek