Meglopta az őt felvevő autóst a törökszentmiklósi stoppos

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség kisebb értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 25 éves törökszentmiklósi lakhelyű férfival szemben, aki 2022 nyarán, az út szélén stoppolva indult Szolnokra, majd az őt felvevő sofőrt az úton meglopta – számolt be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közlése alapján a news56.hu.

A vádirat szerint a fiatal férfi 2022. június 23-án reggel, Kisújszálláson, az út szélén stoppolva próbált Szolnokra eljutni. A férfit egy Kisújszállásról Szolnokra induló házaspár felvette az autójába, és az út során, Szajolt elhagyva a vádlott a sofőr vezető ülésre felakasztott övtáskájából észrevétlenül kivette a mobiltelefonját, valamint a pénztárcáját, benne 20.000 forint készpénzzel, továbbá a férfi személyazonosító igazolványával, lakcím kártyájával, vezetői engedélyével, adóigazolványával, TAJ kártyájával, valamint a bankkártyájával.

A vádlott a gépkocsiból negyed 9-kor Szolnokon kiszállt, és az elvett, 62.500 forint értékű dolgokkal, valamint okiratokkal együtt távozott.

A vádlott több alkalommal volt már büntetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt, és jelenleg is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban. Az ügyészség a férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztést, közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint az okozott kár megfizetésére kötelezését indítványozta a vádiratában.

(news56.hu)

Kapcsolódó cikkek