Elképesztő dolgokat vallott apja ellen a bíróságon Szilágyi Liliána

Megosztás

Folyamatosan visszatérő testi, lelki és szexuális bántalmazás részleteit tárta fel vallomása során olimpikon úszónőnk. Az elhangzottak egészen döbbenetesek, az édesapa, Szilágyi Zoltán azonban egyelőre mindent tagad, bár az ő meghallgatása hivatalosan csak később történik meg. Kinek van igaza ebben a furcsa és szövevényes ügyben?

„Jelenleg a becsületemet szeretném helyreállítani. Egy 55 éves ember vagyok, úgy gondolom, a társadalom hasznos tagja voltam, amíg az írások rólam meg nem jelentek. Erre szeretnék egy jogorvoslatot kapni” – mondta Szilágyi Zoltán pénteken azon a bírósági tárgyaláson, amin lánya, Szilágyi Liliána a vádlott. A férfi becsületsértés miatt perelte be a lányát, aki az elmúlt időszakban az apját testi, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg.

Mivel a pár hónappal ezelőtti meghallgatásukon nem békültek ki, így az ügyükből bírósági per indult. Szilágyi Zoltán saját magát képviselte a tárgyaláson, és rögtön az elején zárt tárgyalást kért a bírótól, mert szerinte az ügy kényes, Szilágyi Liliána védője viszont úgy reagált, ez közérdekű ügy, ráadásul maga Szilágyi Zoltán indította a pert. A bíró egyetértett a védővel, így a per nyilvánosan zajlik.

A pénteki tárgyaláson csak Szilágyi Liliána tett vallomást, és részleteiben beszélt arról, szerinte az apja miket tett vele. A vallomására az apja végig értetlenkedő vagy mosolygó arccal reagált, de ezen a napon ő még nem beszélt. Részletek az úszónő vallomásából:

Állítása szerint 2005 környékén, amikor nyolcéves volt, az apja elkezdte vizsgálni, nőtt-e a melle, van-e már szeméremszőrzete, és volt, hogy meg is fogta a szőrzeténél.

Máskor meztelenül kellett a tükör elé állnia, az apja ilyenkor a mellét és a fenekét is megfogta, közben azt kommentálta, hol kéne lefogynia, és olyat is mondott neki, hogy „kurva leszek, amikor nő leszek”.

Szilágyi Liliána szerint ilyenkor általában egyedül voltak, és neki gyakran volt olyan érzése, hogy ezek a meztelen átnézések nem csak a testsúlyáról szólnak. Egy olyan családi játékról is van emléke, hogy a fürdés előtt mindannyian meztelenre vetkőztek, ő és a húga is, és apjával így kergetőztek.

A bíró ezután megkérdezte, apja milyen módokon bántalmazta őt fizikailag, mire úgy válaszolt: „hajtépés, ökölütés, hasba rúgás, fojtogatás, falra feltolás”. Ezektől viszont állítása szerint védeni akarta a húgát, hogy minderről ne is tudjon. Most már viszont ezt kicsit bánja, mert „nem lát tisztán a húgom”.

Azt is mondta, az anyja és az apja nem aludtak együtt, de ő maga idősebb koráig együtt aludt az apjával egy franciaágyban, aki abban többször átölelte őt, és tízéves lehetett,

amikor „arra keltem fel, a megmerevedett nemi szerve hozzám nyomódik”.

Tizenegy-tizenkét éves volt, amikor kifejezte, hogy ő már nem akar az apjával aludni. Olyan is volt, hogy apja azt mondta neki gyerekkorában, „neki nagyon nehéz az, hogy én szép vagyok, mert meg kell védenie a többi férfitól, akik biztosan meg akarnak erőszakolni”. Tizenöt-tizenhat éves lehetett, amikor állítása szerint ketten voltak egy liftben, rajta smink és magassarkú volt, az apja pedig megsimogatta az arcát, „és azt mondta, ha most egy idősek lennénk, akkor szerelmes lenne belém”. Szerinte apja azt mondta neki, ha vele van, fesse ki magát, mert „milyen jó, hogy azt hiszik, én a szeretője vagyok”. Máskor a hasát és a nyakát simogatta. Ugyanebben az időszakban olyan is volt, hogy kávézni mentek, és közben az apja azt magyarázta neki, hogy kell a férfiakra nézni, hogy tud kielégíteni egy férfit szexuálisan, „és azt emelte ki, hogy a leglényegesebb, hogy a férfi élvezze, amit én tudok neki adni”.

Tizenkilenc éves volt már, amikor állítása szerint az apja befektette az ölébe, és elkezdte simogatni az alsó hastáját, majd a nadrágjába is belenyúlt, ahol a szeméremdombját érintette meg. Mindezekről azt is mondta, úgy érzi, apja vonzódott hozzá, de ezt az érzését nem tudta kezelni, de közben a hatalmát is gyakorolta felette.

További részletek a Telex.hu cikkéből ismerhetők meg.

Kapcsolódó cikkek