Elindult a metaverzumos társkeresés, a szakemberek szerint kiszoríthatja a hagyományos ismerkedést

Megosztás

Egészen biztos, hogy jó irányba halad a világunk? Amikor fizikálisan már nem is találkozunk, nem is születnek új kapcsolatok, csak egy elképzeld világban, ahol nem is vagyunk önmagunk?

Kezdenek elterjedni a metaverzumban használható randiszoftverek, amik különleges élményt adhatnak a párjukat kereső szingliknek – írta erről a The New York Times. A lap példaként említi a Nevermet nevű szolgáltatást, ami egy VR-szoftver.

Ennek segítségével a felhasználók a virtuális világban tudnak randevúra menni másokkal.

A lap szerint az ilyen szolgáltatások egyik nagy előnye, hogy a felhasználók bárhol és bárhogy találkozhatnak a másikkal: a digitális világban megjelenő avatárokat (vagyis a felhasználó virtuális énjét) egy másik bolygón, hotelben vagy étteremben is el lehet helyezni, a párok pedig akár egy farsangi jelmezben is megjelenhetnek a randin. A hús-vér emberek azonban természetesen nem öltöznek be.

A Nevermet mögött álló Cam Mullen szerint a fizikai vonzalom csak egy a sok közül, és ma már nem ez az emberek közötti kommunikáció elsődleges módja. A cégvezető úgy látja, a szolgáltatás idővel olyannyira elterjedtté válhat, hogy egyesek nem is akarnak majd igazi randevún részt venni – bőven elég lesz nekik, ha a digitális térben találkoznak és élnek valakivel.

Az ötletnek azért vannak árnyoldalai is: a NYT szerint a felhasználóknak óvatosnak kell lenniük, mert nem mindenkit vezérel jó szándék, amikor becsatlakozik egy ilyen szolgáltatásba. A metaverzumban ráadásul már az erőszakoskodás sem ismeretlen fogalom. (via Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek