Az emelkedő rezsi miatt térhet vissza a vasárnapi boltzár?

Megosztás

A szakszervezet legalább a korábbi, dél körüli zárórát szeretné elérni.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete vezetője a Világgazdaságnak azt nyilatkozta, a vasárnapi boltzár az egyre növekvő rezsiárak miatt a munkáltatóknak is érdeke lehet, mert akkor vasárnap nem kell fizetni a világítást és hűtést-fűtést az üzletekben. Emiatt Karsai szerint az egésznapos boltzár is indokolt lenne, a KASZ viszont egyelőre csak azt szeretné elérni, hogy vasárnap délben be kelljen zárnia az üzleteknek.

A szakszervezet eddig online, szeptembertől pedig papíralapon is aláírásokat gyűjt a kezdeményezés támogatására, és azt szeretnék elérni, hogy 2023 január elsejétől életbe léphessen a részleges vasárnapi boltzár – írja a 444.hu. Karsai szerint több párt is megkereste már a szakszervezetet, de mindenkit visszautasítottak, mondván, nem akarják, hogy a témából politikai kérdés legyen.

Egyszer már vezettek be vasárnapi boltzárat, még 2015-ben a KDNP kezdeményezésére, viszont nagyon népszerűtlen volt a választók körében, és amikor az MSZP népszavazást kezdeményezett a boltzár kivezetésére, a kormány inkább magától szűntette meg a rendelkezést alig egy év után.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek