Volt eredménye Lázár közbenjárásának, volt sofőrjét választották meg polgármesternek

Megosztás

Mártély eddigi első embere megtanulta, hogy jár az, aki nem hódol be feltétel nélkül a Fidesznek. Erről korábban egyértelmű nyilatkozatot adott, az időközi választáson nem is volt esélye a fideszesek által támogatott “független” jelölt ellen.

Ásotthalom polgármesterének pedig a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátát választották.

A település irányításában 2019 óta alpolgármesterként részt vevő Papp Renáta független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon. A mintegy négyezer lakosú nagyközségben azért kellett választást kiírni, mert az eddigi polgármester, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint az érvényesen szavazó közül a függetlenként, de a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak.

A Csongrád-Csanád megyei Mártélyon pedig Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek. Ambrus sokáig Lázár János sofőrje volt. Hódmezővásárhely melletti mintegy 1300 lakosú községben azért kell időközi választást tartani, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött. A valasztas.hu szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en voksoltak. (Hvg.hu)

Related posts