Szolnokon ütközés, Tiszakürtön ittas vezetés miatt borult a feje tetejére egy autó

Megosztás

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Szolnok belterületén 2022. augusztus 5-én, a délelőtti órákban – írta meg a police.hu. Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival, amikor haladása során egy útkereszteződéséhez érve nem adott elsőbbséget a tőle balról érkező személygépkocsinak, összeütköztek, mely következtében az autó megperdült, és a tetejére borulva állt meg.

A baleset következtében a felborult személygépkocsi vezetője – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett.

A kunszentmártoni Rendőrkapitányság eközben eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt egy tiszakürti lakos ellen. A 31 éves férfi, ugyanezen a napon 16 órakor Tiszakürt belterületén közlekedett az M44 számú autóút felé az általa vezetett személygépkocsival.

Haladása során egy útkanyarulathoz érve a menetiránya szerinti bal oldali útárokba hajtott, majd egy útszéli akácfának ütközött, végül a gépkocsival a tetejére borulva állt meg. A baleset következtében a sofőr – elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőri intézkedés során az alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a férfi vezetői engedélyét elvették.

Kapcsolódó cikkek