Angol nyelvű honvédelmi tábor Szolnokon

Megosztás

Ma ér véget az angol nyelvű honvédelmi tábor Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A hétfőn kezdődött eseményen olyan középiskolás fiatalok vettek részt, akik szeretnének jobban megismerkedni a Magyar Honvédség működésével és szeretnék gyakorolni az angol nyelvet.

A tábor első napján a felszerelések és a körletek átvétele után a résztvevők megismerkedtek a katonai rend és fegyelem szabályaival, az alaki fogások és mozdulatok szabályaival, és a tökéletes tájékozódás érdekében megtanulták a térkép, illetve a GPS használatát. 

A második nap az egészségügy és a segítségnyújtás jegyében telt, a fiatalok elsajátították a vérzéscsillapítás, az újjáélesztés, valamint a kötözési módszerek gyakorlatát, majd megismerkedtek a különböző túlélési technikákkal ismerkedtek meg. Megtanulták hogyan kell menedéket építeni, tüzet gyújtani, vagy vizet gyűjteni. A délutánt a RepTárban töltötték, ahol katonai akadálypálya, 4D-mozi, illetve szimulátor várt rájuk.

A harmadik napon a reggeli testmozgásról a katonai szervezetnél önkéntes műveleti tartalékosként szolgálatot teljesítő Szellő Imre szakaszvezető gondoskodott. A profi ökölvívó, a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális bajnoka ízelítőt adott a sportág alapjaiból.

A negyedik napon a sajtó munkatársai is ellátogathattak a táborba. Délelőtt járőrfoglalkozást tartottak és a rádiózás alapjait sajátították el, hogy a délutáni járőrversenyen bemutassák a tanultakat.  

Kapcsolódó cikkek