Közel 800 millió forintból korszerűsítik a szolnoki Hetényi Géza Kórház eszközparkját

Megosztás

Közel nyolcszázmillió forintot egy hét és félmilliárd forintos keretösszegben meghirdetett pályázaton nyert el a Hetényi Géza Megyei Kórház. Ebből az összegből jelentős mértékben bővítik és korszerűsítik a Kardiológiai és az Onkológiai Osztály eszközparkját.

A pénteki ünnepélyes projektnyitón Szalay Ferenc polgármester elmondta, hogy az eszközfejlesztésen túl az elmúlt időszakban mintegy tizennégymilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg az intézményben.

Kállai Sándor projektvezető az eseményen a beruházás részleteiről beszélt:                              

A cél a kórház kardiológiai és onkológiai betegellátó rendszerének korszerűsítése, modernizálása, a gyógyító munka feltételeinek javítása. Míg az elnyert összeg kétharmadából a Kardiológiai Osztályt, egyharmadából az Onkológiai Osztályt fejlesztik majd.

A Kardiológiai Osztály egy új hemodinamikai asztalt kap, illetve egy ahhoz kapcsolódó regisztráló rendszert, ez lesz a fejlesztés legfontosabb része. Emellett egy-egy korszerű intravaszkuláris ultrahang készüléket és kontrasztpumpát vásárol a kórház. Az Onkológiai Osztály tekintetében elengedhetetlen a daganatos betegeknél fellépő fájdalom csillapításához egy rádiófrekvenciás fájdalomcsillapító készülék. Emellett kilenc, a mai kor elvárásainak megfelelő, kényelmes kezelőszék is beszerzésre kerül. Továbbá az onkológiához kapcsolódó szakterületekhez – urológia, sebészet, idegsebészet, pulmonológia – is vásárol készülékeket a kórház.

Kapcsolódó cikkek