Nincs vége a bejrúti robbanás drámájának, részben összedőlt a lökéshullámot túlélő hatalmas épület – videó

Megosztás

Alig néhány nappal a brutális robbanás kétéves évfordulója előtt az ikonikus gabonatároló egy nagy szelete összeomlott. A láncolatnak még jó eséllyel most sincs vége, a szakemberek ugyanis előre figyelmeztettek, hogy szinte biztosan bekövetkezik az épületrészek teljes összedőlése.

Összeomlott annak a bejrúti gabonatározónak egy része, amely még a 2020-as kikötői robbanásban sérült meg. Emlékezetes, 2020. augusztus 4-én egy tűzijátékraktár robbant föl a libanoni főváros kikötőjében, majd ennek következtében egy ammónium-nitrátot tároló épület is a levegőbe repült. A balesetben több százan meghaltak és több ezren megsérültek.

2022 júliusában egy, a robbanás után megmaradt gabonatározó lángra kapott: a hőség miatt feltehetően megerjedt és meggyulladt a törmelék alatt gabona, a tűzoltók pedig nem tudták megfékezni a lángokat. Emiatt omolhatott össze a gabonatározók északi blokkja vasárnap, amely ezután porral borította be a térséget. Egyelőre nem tudni, vannak-e áldozatok. (Hvg)

Timour Azhari on Twitter: “This is happening just days before the 2-year anniversary of the Beirut blast and after a fire burned there continuously for 3 weeks.Words fail. pic.twitter.com/IW0Z3lRMfi / Twitter”

This is happening just days before the 2-year anniversary of the Beirut blast and after a fire burned there continuously for 3 weeks.Words fail. pic.twitter.com/IW0Z3lRMfi

Az említett 2020-as robbanás:

RAW VIDEO: Beirut blast caught on camera

The moment of the huge Beirut explosion was caught on camera by social media users.Read the latest on the situation in #Beirut: https://trib.al/TNjH3G6SUBSCR…

Kapcsolódó cikkek