Orbán most ugyanazt csinálja, amibe Gyurcsány belebukott

Megosztás

Orbán és a Fidesz úgy átverte egész Magyarországot, hogy abba most szinte mindenki belerokkan. A miniszterelnök ugyanazt csinálta, mint amibe Gyurcsány belebukott – a különbség csak az, hogy Orbán ezt nem vallotta be nyilvánosan.

Ugye emlékszünk, mit olvasnak Gyurcsány Ferenc fejére még most is a jobboldalon? Azt, hogy 2006-ban eltitkolta az ország valódi helyzetét, megtévesztette az embereket, nem vallotta be a valódi céljait és így sikerült választást nyernie.  Nos, mostanra kiderült: Orbán ugyanazt csinálta, mint Gyurcsány. Eltitkolta az ország valódi helyzetét és nem vallotta be, hogy mire készül. Így tudott győzni a Fidesz.

Most, hogy már látjuk, mit is művelnek Orbánék a rezsiemeléstől a KATA eltörléséig, egyáltalán nem merészség kijelenteni: az őszödi beszéd semmi sem volt Orbán április 3-ika előtti hazugságaihoz képest.

Emlékezzünk: a választások előtt minden az osztogatásról szólt. Orbánék azt hazudták: olyan jó helyzetben van az ország, hogy futja 13. havi nyugdíjra, adóvisszatérítésre, és persze ott volt a legfőbb adu is: ha marad a Fidesz, nem a magyar embereknek kell megfizetniük a háború árát. Marad a rezsicsökkentés és a magyar kisvállalkozásoknak is jó lesz. Most már tudjuk: mindez ordas hazugság volt.

Képzeljék el, mi lett volna, ha Orbán április 3-ika előtt bevallja, hogy mire készül. Például kiszivárog egy rejtett hangfelvétel arról, hogy a miniszterelnök arról beszél:

Az átlagfogyasztás felett eltöröljük a rezsicsökkentést, gyakorlatilag megszüntetjük a KATÁ-t, a különadókkal pedig árdrágításra kényszerítjük a nagy áruházakat, bankokat, biztosítókat, energiacégeket és légitársaságokat.

Ki szavazott volna erre? Ha Orbán előre megmondja, hogy mire készül, elveszítette volna a választást. Ám ilyen beszéd nem szivárgott ki, ennél azért a Fideszben óvatosabbak voltak. Ez azonban semmit sem változtat: Orbán Viktor ugyanúgy átverte az országot, mint Gyurcsány. Hazudott éjjel és nappal. Azért, mert ezt nem vallotta be, a tény még tény marad, és ezt most mindenki a saját bőrén érzi. Orbán Viktor és a Fidesz hazugsággal nyertek választást.

Most a megemelt rezsidíjakba családok rokkannak majd bele Jász-NBagykun-Szolnok Megyében, és az ország többi részén. A KATA eltörlése kivállalkozások tízezreit teszi tönkre, az árak pedig brutálisan nőnek… Ilyen körülmények között Orbán Viktornak és pártjának olyan helyzetbe kellene kerülnie, amilyenben Gyurcsány Ferenc volt.

Az, hogy Orbán eltitkolta a maga „őszödi” beszédét, semmin sem változtat. Sőt, ez még visszataszítóbbá teszi a Fidesz sunyi és hazug politikáját. A 2006-os forgatókönyv szerint most annak kellene következnie, hogy a felháborodott tömegek kitódulnak az utcákra és terekre, és nem csak Budapesten, hanem szerte országban, köztük Szolnokon is, hiszen a miniszterelnök folyamatosan hazudott és átverte az embereket!

A labda most a közvélemény, vagy ha úgy tetszik, a „nép” oldalán pattog. Ha ezek után Orbán és a Fidesz nem bukik meg, akkor az a magyar választópolgárok szégyene lesz. Minden nap, amit Orbán és a Fidesz hatalomban tölt, a gyávaság és megalkuvás lemoshatatlan gyalázatát keni a magyar népre.

Kapcsolódó cikkek