PDSZ: A tanárok többsége nyáron is dolgozik

Megosztás

Felmérést végzett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – ennyit arról, hogy “a tanároknak ott a nyári szünet”…

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) 1400 pedagógus körében elvégzett felmérése szerint a válaszadók 68 százaléka dolgozik nyáron pénzért vagy juttatásért – például az Erzsébet-táborok esetén hideg élelmiszerre elkölthető utalványért – derül ki Nagy Erzsébet PDSZ-ügyvivő az RTL Híradónak adott nyilatkozatából.

Az érdekvédő hozzátette: azok aránya már 88 százalékot tesz ki, akik nem nyaralással és pihenéssel, hanem mással foglalkoznak a nyári szünet azon részében is, amikor már nem kell bejárniuk az iskolába.

Év közben is sokan vállalnak pluszmunkát, hogy így egészítsék ki a pedagógusi fizetésüket. Közülük sokaknak – például azoknak, akik nyelvórákat tartanak cégeknél – ellehetetlenül ez a pénzkeresetük, mert kiesnek a katás vállalkozók köréből.

“A pedagógusok vissza fognak menni a feketegazdaságba, az órákat innentől kezdve zsebbe fogják tartani” – mondta el az RTL-nek korábban Gosztolányi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke. A PDSZ szerint sokan el is hagyhatják a pályát, ha legálisan nem tudják kiegészíteni a bérüket.

via RTLHVG

Kapcsolódó cikkek