Orbán: A világ tartozik nekünk, és ezt be is fogjuk vasalni

Megosztás

Háborúról, migrációról, genderről beszélt többek között a miniszterelnök Tusványoson.

Orbán Viktor a Tusványoson tartott beszéde elején elmondta: a legutóbbi találkozó óta a világ nagyot fordult, 2019-ben egy rendkívül optimista és bizakodó tábornak lehettek a résztvevői, azonban az az évtized, ami most elkezdődött, jól láthatóan a veszélye, a bizonytalanság és a háborúk évtizede lesz – írja tudósításában az ATV.

A veszélyek korába léptünk, a nyugati civilizáció tartóoszlopai repedeznek. Mint mondta, korábban azt hittük, a tudomány védőburkában éltünk, erre kaptunk egy járványt, azt hittük, nem lesz háború, most a szomszédban zajlik, és azt hittük, a hidegháború nem térhet vissza, de egyes vezetők most azon dolgoznak, hogy “blokkvilágba szervezzék életünket” – sorolta.

Orbán Viktor a beszédében a kihívásokról is beszélt. Jóval több a temetés, mint a keresztelő – ezért az első és legfontosabb kihívás a népesedés, demográfia. A helyzetünk javult, de fordulat nincs, pedig mindennek ez az alfája és omegája, “ha nem lesz fordulat, ellakják tőlünk Magyarországot” – fogalmazott.

A másik a migráció, a népességcsere. “elárasztás”. Ez kettéválasztotta Európát – jelentette ki. Egyik felén európai és európán kívüli népek élnek együtt, ezek nem nemzetek, ezek népek konglomerátuma, “ez a poszt-nyugat” – mondta. Orbán Viktor hangsúlyozta: ugyan most kevesebb szó van a migrációról, de semmi nem változott, Brüsszel a Soros-féle csapatokkal együtt ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat.

A genderügy kapcsán Orbán elmondta: az egyetlen eredmény, amit itt elértünk, a gendervitákat sikerült leválasztani az uniós pénzről szóló vitáról, ez Varga Judit igazságügyi miniszter érdeme. Népesség, társadalom, gender, így haladunk felfelé, fontostól a kevésbé súlyosig. Nálunk az apa férfi, az anya nő, hagyják békét a gyerekeinket, és ezt fogadtassák el a Soros-ügynökökkel – hangoztatta.

Orbán ezeken kívül olyan kijelentéseket tett, mint hogy:

  • ha Donald Trump lenne az amerikai elnök, nem lenne háború,
  • most “egy olyan kocsiban ülünk, amelynek mind a négy kereke defektet kapott”.

Beszéde végén a kormányfő jelezte: mi, magyarok „mindig többet adtunk, mint kaptunk”, „jobbak, szorgalmasabbak és tehetségesebbek vagyunk, mint ahol tartunk”. A világ nekünk tartozik és ezt a be akarjuk, és be is fogjuk vasalni – jelentette ki.

További részletek az atv.hu tudósításában.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek