Meghibásodott, de sikerrel földre tette a gépet ejtőernyővel a pilóta – videó

Megosztás

A kisrepülőt már nem lehetett irányítani, de szerencsére a biztonsági ejtőernyő segítségével könnyedén és enyhén puffant csak a földnek az eszköz. Mindezt egy forgalmas közúti kereszteződésben, de mivel előre látták, mi készül, nem történt baleset.

Kisebb csoda folytán apróbb sérülésekkel megúszta az a pilóta, aki kreatív landolásra kényszerült Brugge külvárosában.

Múlt pénteken, délután 2 óra körül a Sint-Andries utcáit járó gyalogosok rémülten vették észre, hogy egy kisrepülő orral lefelé zuhanásba kezdett a város egy forgalmas pontja fölött. A járókelők kamerái azonban tragédia helyett csodás megmenekülést rögzíthettek: a pilóta kioldott egy ejtőernyőt, és annak fékező erejével képes volt becsapódás helyett – azonban még így is orral előre – letenni a gépét az úttestre. A formabontó landolás után a tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, de a repülő még csak ki sem gyulladt.

Telegraph cikke szerint a pilóta ki tudott ugrani a gépből, és csak kisebb sérüléseket szenvedett. Később azt mondta a helyi katasztrófavédelemnek, hogy meghibásodás miatt elvesztette az uralmat a repülő felett, ezért kényszerült az ernyős megoldásra. A beszámolók szerint annak ellenére, hogy egy kimondottan forgalmas kereszteződésben landolt, más jármű nem rongálódott meg, csak a gépe.

Kapcsolódó cikkek