Ismét remekelt a Fidesz Jászberényben, teljesen megszűnhet a buszközlekedés

Megosztás

A fideszesek ismét két ügyben is akadályozták a döntéshozatalt a közgyűlés során, ennek eredményeképpen nem szavazták meg a hosszabbítást, véget érhet a jászberényi buszközlekedés. Ehhez még segítséget is kaptak.

“Mi vagyunk a bot a küllők között” – mondta Orbán Viktor tavaly október 23-án, a jászberényi Fidesz-frakció pedig tökéletesen igyekszik végrehajtani ezt a feladatot, a képviselő-testület szerdai ülésén két ügyben is sikerült megakadályozniuk a döntést. A jászberényi testületben egy mi hazánkos, hét fideszes és elvileg hét ellenzéki képviselő ül. A részleteket a Magyar Narancs tárta elénk.

Az első napirendi pont egy telekcsere lett volna, elméletileg még anyagilag is jól járt volna a város, a Fidesz azonban leszavazta, így ez kútba esett. A másik napirendi pont a helyi tömegközlekedés ügye volt, ugyanis a város közigazgatási területén végzendő helyi, menetrendszerű autóbusszal történő személyszállítás ellátására vonatkozó szerződés az év végén lejár. Új szerződés kellene, hogy továbbra is legyen szolgáltatás, az új szerződés három évre szólna. 

Elhangzott, hogy jelenleg a szolgáltatást a korábbiakhoz képest kevesebben veszik igénybe, viszont egyre többe kerül a városnak. 

A szerződéshosszabbításról szóló előterjesztést végül a testület nem fogadta el, amiről Balogh Béla alpolgármester azt mondta, hogy ezzel veszélybe kerül a jövő évi szolgáltatás megrendelése, mert az új szerződés megkötése időbe kerül. Hangsúlyozta,

a Fidesz mondja ki nyíltan, hogy nem támogatja a buszközlekedést a városban és ne sumákoljon.

Budai Lóránt ehhez hozzátette, a nyílt és a tiszta játék szerinte nem a Fidesz-frakció erénye, az biztos. Erre azonban nem reagált senki sem a Fidesztől.

A testületi ülés végére is jutott még egy “poén”, mert Tamás Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője nyilvánosan megfenyegette a jegyzőt, hogy fegyelmi eljárást indítanak ellene a kormányhivatalnál, ha a Facebookon kommentelni mer a jövőben.

Budai Lóránt polgármester közösségi oldalán úgy reagált a testületi ülést követően, hogy “a Fidesz frakciója háromszor verte át őket, azaz háromszor szavaztak másként, mint ahogyan azt megígérték.”

Sajnos a kormánypártoknál mindig a pártérdek az első, a város a sor végén kullog, ennek pedig Jászberény lakossága issza meg a levét. Nem először az elmúlt években.

Kapcsolódó cikkek