Véletlenül megrúgták labdával a kunhegyesi kislányt, így derült ki, hogy daganatos beteg

Megosztás

Gyakorlatilag a tornaóra mentette meg a 9 éves kislány életét, a nővére lesz a donorja.

“Vivit véletlenül megrúgták egy labdával testnevelés órán” – mesélte a kunhegyesi Vivien édesanyja a Blikknek. “A csípőjétől egészen a hónaljáig kék-lila foltok, vérömlenyek borították. Először azt hittem, nem is labda találta el, arra gondoltam, egy nagyobb gyerek bántotta. Mivel a sérülések nem múltak el, bevittem az ügyeletre, ahonnan a karcagi kórházba irányítottak minket. Ez egy pénteki nap volt, a következő hét szerdára kaptunk vérvételi időpontot. A kórházból hazafelé már félúton jártunk, amikor a gyerekorvos hívott, hogy azonnal forduljunk vissza a kórházba, mert nagy a baj. A buszt megállítottuk, majd mentőt hívtunk.”

Karcagról rohammentő szállította át Vivit Debrecenbe, ahol végül kimondták a diagnózist: csontvelődaganat. Rövidesen az is világossá vált, hogy Vivinek csontvelőátültetésre lesz szüksége, anélkül ugyanis nem hatnának a későbbre tervezett terápiák.

“Az egész család bement a kórházba vérvizsgálatra, hogy megtudjuk, lehet-e közülünk valaki donor. Kiderült, az egyedüli alkalmas ember a nővére, aki teljes odaadással, félelem nélkül áll elébe a feladatnak” – mondta az édesanya.

Vivi műtétjét Miskolcon végzik majd. A csontvelő-átültetés után kemoterápia és sugárkezelés vár rá. A kórházban eltöltött idő hónapokat ölel fel, így az iskolatársaival egy darabig valószínűleg nem találkozhat.

Forrás: Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek