Rendőrkézre kerültek a karcagi önbíráskodók | videó

Megosztás

A karcagi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki két férfit, akik az előre megállapodottakra fittyet hányva több pénzt akartak az elvégzett munka után.

A Karcagi Rendőrkapitányság önbíráskodás bűntette miatt folytat eljárást két férfi ellen. Az ügy adatai szerint 2022. június 17-én egy kunmadarasi lakos kertfelújítási munkálatok elvégzésére megállapodott egy kunhegyesi férfivel, aki másnap több munkással együtt el is végezte a vállalt munkát. Elszámoláskor azonban keveselte a korábbi egyezség szerinti 350.000 forint munkadíjat, és többet követelt úgy, hogy az a megbízóban komoly félelmet keltett. A sértett a megfélemlítés hatására, hogy eleget tudjon tenni a követelésnek az egyik pénzintézetbe ment, ahová a férfi és egy társa elkísérte. A sértett átadott a követelőnek további 140.000 forintot, akinek a pénz még mindig kevésnek bizonyult, és további összeg átadását követelte egy későbbre megbeszélt időpontban.

A találkozón a 35 éves férfi apjával és egy ismerősével együtt megjelent, majd őket a pénz átadását követően a karcagi rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési egységével együttműködve elfogták és előállították. A nyomozók apát és fiát gyanúsítottként kihallgatták.

Related posts