Pintér Sándor szerint azért van rendőrhiány, mert túl jó a gazdaság

Megosztás

Pintér Sándor belügyminiszter az Info Rádiónak adott interjút, melyben kifejtette: csendőrségre nincs szükség, ugyanis kétféle rendvédelmi testület fenntartását már a gazdagabb országok is egyre kevésbé engedhetik meg maguknak. Elismerte, hogy rendőrhiány van, ennek okát abban látja, hogy jól megy a gazdaság, és a gazdaságban az összes hivatásos múlttal rendelkezőt szívesen veszik.

Kitért az új kormányban hozzá került oktatás és egészségügy területére is. A pedagógusbérekről most sem ejtett egy szót sem, amit hangsúlyozott az az, hogy „elsősorban a gyerekek érdekét kell figyelembe venni”. A tanároknak például meg kell mondaniuk, hogy szerintük mekkora az optimális osztálylétszám. Ez a kiszólás megerősíti azokat a vélekedéseket, hogy hamarosan a terület racionalizálásra készül a tárca, ami akár azt is jelentheti, hogy megszűnnek a kisiskolák. Konkrétat erről nem mondott, azt viszont bejelentette, hogy tanév elején felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről.

Az egészségügyben is a betegek érdeke az első – mondta, és itt is átszervezéseket vetített előre, de ennek részleteire szintén nem tért ki.

(hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek