A szolnokiaknak elegük van már a galambinvázióból – videó

Megosztás

Szolnokot megszállták a galambok, ezzel rengeteg bosszúságot okoznak a városlakóknak és a városvezetőknek is. Az ürülékkel végképp nem lehet mit kezdeni, a Széchenyi lakótelepen van a legtöbb nem kívánatos madár.

A megszokottnál jóval több a galamb a városban – írja a Szolnoktv.hu. A madarak rengeteget ürülékkel szennyezik a környezetüket, bosszúságot okozva ezzel a város vezetőinek és lakosságának is. Az önkormányzat keresi a megoldást a problémára. Szolnok ugyanis, ahogyan a városi főkertész fogalmazott, „nem bír el több galambot”.

A csatorna Facebook-bejegyzése alatt pedig már érkeztek is a hozzászólások, amelyek megerősítik ezt a tényt.

“Galambürülékkel fertőzött helyek rohadtul nem esztétikusak. Sőt, kifejezetten undorító, ha a környezetedben nap mint nap szembesülnöd kell vele. Arról nem is beszélve, hogy ha például az autódat bombázzák teli, akkor a galambürülék savassága miatt elég gyorsan felmarhatják a fényezést. Ezért ezt a tényt sem lehet elhanyagolható kockázatként megemlítenem.Túlszaporodás esetén már közegészségügyi probléma”

“Mondjuk lehetne tisztíttatni NAPI rendszerességgel a közterületeket közmunkásokkal. Nem tudom, más városban is rengeteg van, mégis megoldják a város tisztán tartását 😊

“Ismerős probléma, sajnos. A lépcsőházajtónk előtti járdaszakasz is tele van galambsz…rral. Nem győzzük kerülgetni. De a fák kivágása nem megoldás! A fákra szükség van, főleg nyáron!”

Kapcsolódó cikkek