Kiugrott a hetedikről a 16 éves fiú, azonnal meghalt

Megosztás

A sajtóban különböző “szemtanúkra” hivatkozva teljesen hamis állítások jelentek meg az öngyilkosság körülményeivel kapcsolatban, a szülők emiatt felhívást tettek.

Vasárnap öngyilkos lett egy 16 éves fiú Budapesten: a fiatal egy káposztásmegyeri ház hetedik emeletéről ugrott ki, a becsapódástól pedig szörnyethalt.

A történtek után egyes sajtóorgánumok arról írtak: a szemtanúk szerint a lakásból – ahol a fiú egyedül volt édesanyjával – veszekedés hangjai szűrődtek ki, mielőtt bekövetkezett a tragédia. A szülők most levelet írtak barátaiknak és ismeretleneknek egyaránt, hogy tisztázzák a történteket, és egyúttal figyelmeztessék a fiatalokat, hogy beszéljenek a problémáikról.

Az RTL által is közölt levélben az áll, hogy a szülők szerint szeretetben nevelték és fiuk minden gondjáról tudtak. Mint írták: „a mi fiunk a világ legjobb gyereke, akivel soha, soha nem kellett veszekedni, mert nem adott rá okot. Mint ahogyan a halála napján sem!”

A szülők arról is írtak, hogy az édesanya egy öleléssel engedte a szobájába pihenni és tanulni a fiút, mielőtt egy másodperc alatt hibás döntést hozott. Hozzáteszik: aki ismeri őket, tudja, hogy mennyire szerették a fiút, és kiegyensúlyozott volt az életük.

A levélben megszólítanak minden fiatalt:

„Titeket gyerekek pedig arra kérünk, mindent osszatok meg a szüleitekkel, egy felnőttel, legyen az rossz jegy, szerelmi bánat vagy bármi más, mert mindig mindenen lehet segíteni, amíg életben vagytok.”

(via Hvg)

Kapcsolódó cikkek