Ismét megszólalt a roma rendőrnő, aki azt állította, megerőszakolták, fontos dolgokra világított rá – videó

Megosztás

Két, egymással szöges ellentétben levő álláspont, az ügyészség pedig azt állapította meg, hogy nem történt semmiféle nemi erőszak. A fiatal rendőrnő két saját kollégáját jelentette fel ezzel a váddal, de az ügyészség szerint semmi nem történt. Most ismét megszólalt Zsiga Katalin, hogy újra a nyilvánosság előtt tárja fel történetét.

„Kétséget kizáró módon megállapítható, hogy a rendőrnőt kollégái nem erőszakolták meg, és sérelmére más bűncselekmény sem történt” – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség még februárban.

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester decemberben nyilatkozott arról, hogy két kollégája elkábította és megerőszakolta a háromnapos határrendészeti szolgálat alatt. Elmondása szerint mindezt rögzítették is, majd feltették a videót az internetre azokkal a rejtett kamerás felvételekkel együtt, amiket a laktanyai ágyánál és a zuhanyzóban készítettek róla.

Azt mondta, minderről két hónappal később egy kolléganőjétől értesült, aki megmutatta neki a videót. A rendőrnő elmondása szerint az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről, és megfenyegette, hogy ha bárkinek beszél erről, megöli. Ezenkívül hozzátette, hogy rajta kívül két másik kolléganőjüket is „elintézték”.

„A széles körben folytatott nyomozás során beszerzett bizonyítékok a feljelentő valamennyi állítását egyértelműen cáfolták. A nő az elmondottakat többször módosította, azokat alátámasztani nem tudta és ellentmondásokba keveredett” – írja az ügyészség.

Most Zsiga Katalin újabb videóval jelentkezett a közösségi médiában:

Kapcsolódó cikkek