A sajtó képviselőjétől tudta meg a polgármester, hogy egy KDNP-közeli alapítvány kapott meg egy épületet

Megosztás

Az önkormányzat is szerette volna megvásárolni Szob egyik fontos helyen levő épületét, de azzal szembesült, hogy az ingatlan egyszer csak hirtelen egy KDNP-hez köthető alapítványhoz került egy kormányrendelettel. Nincs megállás.

A Dunakanyari Védegylet Alapítványhoz került egy, még a választás előtt hat nappal kiadott kormányrendelet értelmében Szob egyik értékes ingatlanja – ennek az alapítványnak a kurátora Bajor Gergő, a KDNP parlamenti frakciójának titkára. Az ingatlan korábban a MÁV tulajdonában volt, az önkormányzat pedig azt tervezte, hogy megveszi, és lakásokat alakít ki az épületben.

Amikor a hírről beszámoló Magyar Narancs megkereste Ferencz Gyöngyi szobi polgármestert, hogy kommentálja az ingatlan alapítványi tulajdonba kerülését, kiderült: a városvezető akkor hallott először a kormányrendeletről.

Mint mondta, az alapítvány nem folytatott semmilyen kommunikációt az új ingatlanjával kapcsolatban. Azt pedig nem tudja, hogy milyen céllal kapta meg az alapítvány az ingatlant az államtól. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek