Stummer keményen nekiment Jakabnak: az előző két évben szerinte nem ő irányította a Jobbikot

Megosztás

“Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be.”

Mint megírtuk, újraválasztotta tisztújító kongresszusán pártelnöknek Jakab Pétert a Jobbik Magyarországért Mozgalom, miután a politikust a küldöttek 71,4 százaléka támogatta. A tisztségért Jakab mellett a Jobbik volt országgyűlési képviselője, Stummer János indult, aki a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg. A kihívó nemrég a Facebookon tette közzé a kongresszuson elmondott beszédét, amelyben keményen kritizálta Jakabot – írja a HVG.

“Ennek a beszédnek az elején érdemes feltenni azt a kérdést, hogy ezen a kongresszuson rajtam kívül ki is a másik elnökjelölt, merthogy nem Jakab Péter az. Kedves Péter, mondjuk ki, az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot. Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be. Te beszéltél, de más-mások vezettek és irányítottak helyetted” – írta Stummer.

Hozzátette: szerinte Jakab elnökként olyan embereknek adta át a vezetés jogát, akik idővel élet-halál urainak képzelték magukat a pártban, olyan embereknek adott döntési jogkört, akik a közösség megkérdezése nélkül, többször az érintettek tiltakozása ellenére kötöttek megállapodásokat és paktumokat az egész közösség nevében.

“Ezeket az embereket terheli elsősorban a felelősség az utóbbi két év legnagyobb választási kudarcaiért, a szerencsi időközin elszenvedett vereségért, az előválasztáson produkált csúfos negyedik helyért és az országgyűlési választás 29-0-s katasztrófa-eredményért is.”

Stummer szerint azzal kellene kezdeni, hogy végre egyenesen, nyíltan, őszintén kimondják: nagyon nagy bajban vannak. “Mert amikor ez a korábban világos és messziről is jól látszó üzenetekkel politizáló jobboldali párt mostanra ideológiailag teljesen kiüresedett, akkor bizony bajban vagyunk. Amikor az egykor stabil középpártnak számító Jobbik a következő hónapokban a választási kudarc miatt történetének legnagyobb leépítése előtt áll, akkor bajban vagyunk.”

Hozzátette: szerinte változtatni kellene a szövetségi politikán is, mert a 2019-es EP-kudarc után elkerülhetetlennek látszó ellenzéki együttműködésbe a Jobbik a két lista és a jobboldali zárókő gondolataival vágott bele.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek