Önálló oktatási minisztérium és jelentős béremelés szükséges a PDSZ szerint

Megosztás

Szerintük nem volt igazi és kompetens gazdája az oktatásnak a kormányban.

Nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – számolt be róla a 444.hu. A levélben a szervezet többek között önálló oktatási minisztérium létrehozását, jelentős béremelést és a munkaterhek csökkentését sürgeti.

„Tudomásunk szerint a választásokon győztes pártszövetség több tagja is nyilvánosan hangot adott annak a véleménynek, hogy valóban szükséges és nem tűr halasztást a pedagógusok helyzetének, életkörülményeinek javítása, beleértve az anyagi megbecsülést, a munkaterhek csökkentését, a független értelmiségi lét feltételeinek megteremtését” – áll a levélben, amiből az MTI közölt részleteket kedd reggel.

A PDSZ szerint az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen jelzik, hogy a kormányban nem volt igazi gazdája az oktatásnak, sem olyan kompetens vezető, „aki szakértelmével és elhivatottságával kellőképpen tudta volna a jövő szempontjából talán a legfontosabb ágazat érdekeit érvényesíteni”.

A PDSZ szerint jelentős béremelés és a munkaterhelés csökkentése nélkül nem orvosolható a tantestületek elöregedése és a létszámok drámai csökkenése sem, és így nem csökkenthető a feszültség a társadalmi elvárások és az oktatási intézmények teljesítőképessége között.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek