Több évre a hűvösre került az a 3 fiatal nő, akik súlyosan bántalmaztak, megaláztak és kiraboltak egy lányt

Megosztás

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak három, büntetlen előéletű huszonéves nőnek a büntetőügye, akik 2019. május 16-án délután négy óra körül Szolnokon, a Jubileum téren lévő vasútállomás közvetlen közelében brutálisan kiraboltak egy fiatal nőt – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Többször arcon ütötték, a haját ráncigálták, egy padra nyomták, a kezénél fogva rángatták, dezodort fújtak az arcába, mellkason rúgták, a nyakára térdeltek, és nem csak a táskáját, a pénztárcáját és a nyakláncát vették el tőle, de a cipőt, a nadrágot és a harisnyát is lerángatták róla.

Az ügyben 2019. december 11-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság hét tárgyalást tartott. Az utolsón, 2021. szeptember 23-án ítéletet hozott. A három vádlottat csoportosan, társtettesként elkövetett rablás bűntettében monda ki bűnösnek, amiért a most 25 éves I. és II. rendű vádlottat 7 év 6 hónap, illetőleg 7 év fegyházra és 8-8 év közügyektől eltiltásra, míg a mindössze most 21 éves társukat 6 év 6 hónap börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyészség mindhármuk vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet.

A vádlottak, valamint a II. rendű vádlott védője kizárólag enyhítés, míg az I. és III. rendű vádlott védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött. A legifjabb vádlott fellebbezése részben eredményre vezetett, 6 és fél évről 5 évre enyhítették börtönbüntetését, míg társai sikertelenül fellebbeztek, a Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésében egyebekben lényegét tekintve helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. 

Kapcsolódó cikkek