Novák Katalin oroszellenes posztja is kiborította a fideszes szavazók egy részét

Megosztás

A leendő köztársasági elnök Németh Zsolthoz hasonló elítélte az Oroszország által indított háborút, a kormánypárti szavazók egy része viszont még nem tudta lekövetni a Fidesz irányváltását.

Mi is írtunk Németh Zsolt “Ruszkik, haza!” felkiáltást tartalmazó posztjáról, amely alatt rengeteg háborgó komment bukkant fel. Mint azt a HVG kiszúrta, a nemrég megválasztott új köztársasági elnök, Novák Katalin sem járt jobban. A Fidesz volt alelnöke és a kormány egykori családügyi minisztere egy saját magától vett idézetet tett ki a Facebookra:

“Az Oroszország által indított háború (…) védhetetlen és megmagyarázhatatlan“.

Novák ezt a saját, március 10-i beszédéből idézte, amit a Parlamentben, államfőjelöltként mondott el, ami után hatalmas tapsot kapott. A leendő köztársasági elnök Oroszországot bíráló bejegyzése alatt szintén komoly kommentháború robbant ki, bár itt a Németh-poszt alatti kommentfolyam alig tizede a hozzászólások száma. Ezeknek csak kisebb része a támogató, egyetértő komment, mint például ez: “Isten áldja minden lépését, drága Köztársasági Elnök asszony !!!!” A középút a megengedő, de ellenkező hozzászólás, mint ez: “Értjük a megszólalás politikai okát, tartalmilag viszont nehéz egyetérteni vele.”

A többség viszont Novák Katalinnak is nekiesett, éppúgy, mint Németh Zsoltnak. Van, aki feltette a kérdést: “Megmagyarázhatatlan????? És mi van a legyilkolt 15 ezer orosz kisebbséggel és a NATO lopakodó terjeszkedésével???? Kedves Elnök Asszony – ha ez a hivatalos álláspontja, akkor máris csalódtam Önben!!!!!! Nem kicsit – nagyon!!!!!” Más így bírált: “Döbbenetesen rossz kiemelés! Mintha a Soros-médiától jönne! Oroszországot szívós agresszióval belekényszerítették – kinek nyal ez a poszt?”

De érkezett még durvább hangvételű komment is: “Kisanyám, ha te ezt így látod, akkor nem sok keresnivalód van a köztársasági elnöki székben!” Itt is akadt, aki felmondta a Kreml-propagandát a maga sajátos stílusában: “Novák, miért hazudsz? Miért szólsz bele olyanba, amihez nem értesz? Véded a gyilkos ukrán nácikat?!” Más arra emlékeztette a leendő államfőt, hogy megválasztásához az elsők között gratulált az orosz államfő: “Pedig neked gratulált Putyin gazda!!”.

A két politikus Facebook-közönségének hozzászólásai jól mutatják, mekkora zavart lehet okozni a kormánypárti szavazók fejében, ha kedvenc politikusaik hirtelen mást kezdenek kommunikálni, mint a hosszú évekig megszokott irány, vagy markánsabbat mondanak, mint a pár nappal korábban Orbántól hallott, semleges álláspont.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek