A mondat közepén tűnt el a képernyőről a beszédet mondó Putyin

Megosztás

A Kreml szóvivője szerint technikai hiba csúszott a közvetítésbe.

A hivatalos tájékoztatás szerint több mint 200 ezer ember gyűlt össze a moszkvai Luzsnyiki Stadionban pénteken, hogy megünnepelje a Krím félsziget annexálásának nyolcadik évfordulóját – számolt be róla a HVG. Az eseményen megjelent és beszédet mondott Vlagyimir Putyin orosz elnök is, felszólalásának televíziós közvetítése azonban furcsa véget ért.

Éppen arról beszélt a küzdőtér közepén felépített színpadon, milyen különös egybeesés, hogy az Ukrajnában megindított „különleges katonai hadművelet” kezdete egybeesett egy születésnappal, de hogy kiével, az nem derült ki.

A mondat közepén ugyanis vágás következett, és a tévénézők egy Oroszországot éltető dalt, illetve a színpad körül összegyűlteket láthatták. Putyin már nem volt sehol.

A BBC helyszíni tudósítója azt mondta, a stadionban Putyin végigmondta a beszédet, semmitől sem zavartatva. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője később azt mondta újságíróknak, hogy az elnök beszédének tévés közvetítésébe „technikai hiba” csúszott. Később a tévé teljes hosszábban leadta Putyin nagyjából ötperces monológját.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek