A szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben is feloldották a látogatási tilalmat

Megosztás

Az országos szabályozásoknak megfelelően a megyei intézményben is lekövetik a járvány enyhülését.

Az Emberi Erőforrások Miniszterének egyedi utasítása alapján egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra – írja az Alföldhir.hu.

Bár a hétköznapi életben március 5-től már nincs szükség a védettségi igazolványra és a maszkra, a kórházi látogatásnak továbbra is feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS-CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, melyet a belépéskor köteles bemutatni. Emellett kötelező a maszk viselése.

Ha a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével – továbbra sem látogathatók. A COVID részlegeken fekvő betegekről nővéri tájékoztatás (a betegnek esetleg szükségessé váló csomagok vagy tisztálkodási eszközökkel kapcsolatos szükségleteiről) mindennap 13:00 – 17:00 óra között lehet érdeklődni a telefonközponton keresztül (56/503-603).

Forrás és további részletek: Alföldhir.hu

Kapcsolódó cikkek