Rajtaütöttek a rendőrök a törökszentmiklósi internetes csalóra | videó

Megosztás

Több mint 5 és fél millió forintot csalt ki a gyanú szerint egy törökszentmiklósi férfi azoktól az emberektől, akik az interneten feladott hirdetéseire jelentkeztek és vásárolni akartak tőle.

Álnéven olyan dolgokat hirdetett, amik nem is voltak nála: Motort, szerszámgépeket, óragyűjteményt, gitárgyűjteményt, horgászfelszereléseket, motoros ruhát kínált, esetenként több százezer forintért.

A vételárat előre utalással kérte, majd azt mondta a neki fizetőknek, hogy a dolgok, amiket megvásároltak, egy németországi zálogházban vannak, futárszolgálattal küldi el nekik. A csomag feladásával kapcsolatosan hitegette a vásárlókat, hamisított bizonylatokkal próbálta őket meggyőzni arról, hogy már elküldte nekik, amit kifizettek.

Amikor a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2022. február 28-án reggel otthonában elfogták, akkor is éppen üzletelt, telefonon beszélt valakivel, akit megpróbált becsapni.  A nyomozás jelenlegi állása szerint országszerte 21 embert károsított meg, de a rendőrök vizsgálják, hogy vannak-e további sértettjei a csalássorozatnak.

A 24 éves törökszentmiklósi K. Zsoltot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Élettársát is előállították, mert a gyanú szerint a bűncselekménnyel szerzett pénz egy részét a férfi neki utalta tovább. A nő ellen is büntetőeljárás indult, ő szabadlábon védekezik.

Kapcsolódó cikkek