Elsüllyedt a négyezer luxusautót szállító hajó

Megosztás

Ha a nagyteljesítményű autókat kedvelők olvassák ezt a cikket, bizonyára elmorzsolnak egy virtuális könnycseppet, azt látván, milyen érték veszett oda a habokban.

Az Atlanti-óceánban lelte bús halálát az a hajó, amiről még korábban írtuk meg, hogy rakodóterében nagyjából négyezer luxusautóval hánykolódik a vég felé. A hajón összesen négyezer luxusautó, többek között Porschék, Lamborghinik, Bentley-k és Audik is voltak. 

A hajó főnöke a szingapúri MOL-tól (ez nem a magyar MOL, hanem egy japán cég) megerősítette, hogy helyi idő szerint délelőtt 9-kor szenderült végső létre, nem olyan messze az Azori-szigetektől. A hajó február 10-én indult el a németországi Emdenből, és Rhode Islandbe kellett volna megérkeznie.

A 200 méter hosszú, 60 ezer tonnás, lángoló teherhajó az Atlanti-óceánon, az Azori-szigetek partjainál sodródott, amikor a portugál hatóságok kimentették a legénység 22 tagját. A bonyolult mentési akció alatt senki sem sérült meg.

A Felicity Ace nevű hajó több ezer luxusautót, köztük 1100 Porschét szállított. A Drive autóipari weboldal azt írta, a Volkswagen-csoport becslései szerint közel 4000 autó volt a fedélzeten, köztük 189 Bentley. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek