Orbánnak évek óta szúrja a szemét az RTL, amely nem hajlandó beállni a szolgálataiba, most kiveheti a képletből

Megosztás

Mindenképpen látnunk kell annak a politikai jelentőségét annak, hogy Orbán Viktor bizalmasának és haverjának kezébe kerül a műsorszolgáltatás és minden egyéb kommunikáció hatalmas szelete. Innentől megkerülhetetlen lesz a NER-közeli cég, az RTL “végre kiiktatható” lesz a Fidesz számára. A rádió teljes sakktáblasöprése után jöhet a televíziós médiával is ugyanez.

Juszt László jegyzete mutat rá a lényegre, amit a Facebookon tett közzé.

“Amit Orbán “nemzetinek” hív, vagy amiben benne a van a “nemzeti”, mint jelző, azt eleve kétkedéssel kell fogadni. Mindenképpen fura fogalom ez a “nemzetstratégiai érdek”, amire oly gyakran hivatkozik. De le lehet egyszerűsíteni: “intézményesített rablás”.

Így volt ez a Mátrai hőerőművel. Először odaadta az egyik “zsebének”, Lőrincnek, majd amikor az kivett belőle 14 milliárdot, akkor nemzetstratégiai érdekre hivatkozva visszavásárolta.

Ez folyik számtalan területen az energia szektorban, a kiemelt beruházásoknál, amelyekbe súlyos százmilliárdokat tesznek bele nemzetstratégiai érdekből, majd kiszervezik a haveroknak. Vagy – ennél is meredekebb ez a húzás – amikor Orbán arra ad pénzt egy haverjának, hogy vegye meg az állami tulajdont?!

Na pont ez a helyzet az Antenna Hungáriával. 2014-ben vásárolta vissza a francia befektetőktől Orbán 56 milliárdért. Akkor az volt a „nemzetstratégiai érdek”, hogy állami kézben legyen. Ma pedig az, hogy ismét magánkézbe kerüljön. A jelentősége Orbán számára ezúttal nem annyira üzleti, mint politikai. Ugyanis amióta a digitális sugárzásra álltak át a tv-k, azóta az Antenna Hungárián múlik, hogy kivel köt szerződést, s milyen feltételekkel. Orbánnak évek óta fáj a foga az RTL-re, amely még ma sem hajlandó beállni a szolgálatába.

Jászai Gellért – Orbán egyik zsebe – semmit nem fizetett a valóban NEMZETI és kiemelt fontosságú infrastruktúráért, hanem egy 402 milliárdra becsült vagyont apportált a cégbe és lett az övé.

Jászai cégéről tudnivaló, hogy benne volt az elmúlt évek legjobban dokumentált korrupciós botrányában, a Microsoft ügyben. Nem mellesleg ma is zajlik olyan NAV-nyomozás, amelyben a nyomozók gyanúja szerint a cég egy adócsaló hálózat részese.”

Szép új világ.

Kapcsolódó cikkek