Márki-Zay Péter Szolnokon járt: „Az ellenzék visszaadja a szabadságot az országnak”

Megosztás

Szombaton előbb Törökszentmiklóson, majd a megyeszékhelyen tartott fórumot az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A szolnoki eseményen előbb Sziráki Pál, a JÁSZ01-es körzet képviselőjelöltje mondott beszédet. A news56.hu tudósítása szerint elsősorban a fideszes propaganda és a valóság közötti különbségekről beszélt. Szerinte a kettő között lévő szakadékot a Fidesz hazugsággal próbálja feltölteni. Helyi példának azt hozta fel, hogy Szolnok a Legélhetőbb magyar város címmel büszkélkedhet, miközben a város koszos, és romokban van a közműellátás, valamint leromlott a közösségi közlekedés színvonala, a városba nem lehet bejönni reggel és nem lehet elhagyni este autóval.

Sziráki Pál után következett Márki-Zay Péter. “Nem gondoltuk volna, hogy hazánk az Unió második legszegényebb országa lesz. Nem gondoltuk volna, hogy az egészségügyi ellátás ennyire leromlik, és emiatt hazánkban haltak meg lakosságarányosan a legtöbben a Covid miatt.Kijelentette, ha a románok tudtak elszámoltatni, akkor az új kormány itt is tud majd. Meg fogjuk mutatni, hogy mi is tudunk elszámoltatni. Az első lépés az lesz, hogy csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez” – jelentette ki a miniszterelnök-jelölt.

Az új kormány fontosnak és sürgősnek tartja a lakhatási és a szociális válság megoldását. Mint mondta, visszatérnek a nyugdíjak vegyes indexálásához. 

Az egységes, összefogott ellenzék adja meg az országnak azt a szabadságot, aminek révén az ország végre elindulhat fölfelé. Ehhez Szolnokon és körzetében Sziráki Pálra kell szavazni. Hangsúlyozta, soha ilyen jó esélye nem volt az egységes ellenzéknek a győzelemre, mint most van.

További részletek a news56.hu tudósításában.

Kapcsolódó cikkek