Milliós jutalom jár a Sashalmi úti gyújtogatás nyomravezetőjének

Megosztás

Egy millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Szolnok önkormányzata nevében Szalay Ferenc polgármester annak, aki hiteles információt tud nyújtani a mai, Sashalmi út melletti tűzről.

Körülbelül tíz hektáron égett a nádas pénteken Szolnokon, a Sashalmi út közelében. A szolnoki, a ceglédi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral eloltották a lángokat, majd az izzás, parázslás megszüntetésén dolgoztak. Munkájukat a szolnoki önkéntes tűzoltók és az Életjel ÖTE önkéntesei segítették.

Az egységek két kutyát is kimentettek egy kennelből, sőt a nagy szél miatt lakóházakat, emberek életét is veszélyeztette a tűz. A térségben rendszeresen fordulnak elő kisebb-nagyobb tűzesetek, ám ez a mai akár komoly tragédiát is okozhatott volna. Ezért Szalay Ferenc polgármester bejelentette:

a város egymillió forintot ad annak a nyomravezetőnek, aki olyan hitelt érdemlő információkat szolgáltat a rendőrségnek, melyek segítségével elkapják a tettest.

Kapcsolódó cikkek